Έρχεται το Web Radio του Aegina Portal.


Μία εξέλιξη που θα δώσει νέα ώθηση στην ενημέρωση των κατοίκων της Αίγινας, των φίλων του νησιού, αλλά και όσων Αιγινητών μένουν για λόγους εργασίας εκτός Ελλάδας έρχεται σύντομα με την έναρξη της λειτουργίας του Aegina Portal Web Radio. Το project του διαδικτυακού ραδιοφώνου του Aegina Portal εξελίσσεται τους τελευταίους έξη μήνες, βασίζεται αποκλειστικά σε λογισμικό ανοικτού κώδικα και ένα μεγάλο μέρος του στηρίζεται στο κατευθυντικό ασύρματο δίκτυο που αναπτύσσεται σε όλη την Αίγινα εδώ και έναν χρόνο. Ήδη έχουν γίνει τελικές δοκιμές τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και σε αυτό του εξοπλισμού που θα υποστηρίξει τον όλο σχεδιασμό. Τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι το δίκτυο είναι αρκετά σταθερό και το τελικό αποτέλεσμα πραγματικά ικανοποιητικό. Το web radio του Aegina Portal εμπεριέχει ορισμένες τεχνολογικές καινοτομίες σε σχέση με τα περισσότερα από τα ιντερνετικά ραδιόφωνα και σκοπός του είναι να προωθήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου.

Η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας του Aegina Portal Web Radio θα περιλαμβάνει δύο δίωρες ζώνες κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία βραδινή ζώνη μικρότερης διάρκειας. Η φιλοσοφία του σταθμού είναι να μείνει μακριά από τη λογική της playlist αναδεικνύοντας το ταλέντο και τις δυνατότητες του μουσικού παραγωγού και τις ανάγκες των ακροατών του. Στη ζώνη θα συμπεριλαμβάνονται ζωντανή κάλυψη γεγονότων, εκπομπών λόγου, μουσικά events, επικαιρότητα, σύντομες ειδήσεις.

Ο δεύτερος πόλος της φιλοσοφίας του Aegina Portal Web Radio είναι η διείσδυσή του σε mobile devices δημιουργώντας μακροπρόθεσμα τη δυνατότητα δωρεάν κινητής ενημέρωσης μέσα από τα ελεύθερα wi fi δίκτυα του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png