Η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, στην παραλία της Αίγινας.


Με καλοκαιρινό καιρό και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη παραλία της Αίγινας η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Η οργάνωση της παρέλασης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Υπήρχε ευταξία και φροντίδα σε όλα τα σημεία. Είχαν τοποθετηθεί σκοινιά δεξιά και αριστερά του δρόμου και εθελοντές φρόντιζαν ώστε το κοινό να παραμένει στους χώρους που είχαν οριστεί.

Η εξέδρα των επισήμων δεν είχε τοποθετηθεί μπροστά από το κτήριο του παλιού δημαρχείου, αλλά μπροστά από την Παλαιά Προβλήτα. Στον ίδιο χώρο πίσω από την εξέδρα των επισήμων, είχε στηθεί μία ακόμη εξέδρα, από όπου παιάνιζε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, η οποία υπό τη διεύθυνση τη κ. Ελένης Αναστασοπούλου άνοιξε και έκλεισε την παρέλαση. Μάλιστα, η φιλαρμονική της ΜΟΥΣΑ παιάνισε το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή", με τους κατοίκους του νησιού που παρακολουθούσαν την παρέλαση να χειροκροτούν.

Οι μικροί της "Πιτσιρικούπολης" άνοιξαν φέτος την παρέλαση στην παραλία, ενώ ακολούθησαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, οι μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων, του γενικού και επαγγελματικού λυκείου, τμήματα αθλητικών φορέων και συλλόγων της Αίγινας.

Δείτε φωτογραφίες απο την παρέλαση εδώ.