Σε εξέλιξη οι εργασίες λειοτεμαχισμού στην Αγία Μαρίνα. Τι είπαν οι κύριοι Νίκος Πτερούδης και Μανώλης Λεούσης.


Από την Πέμπτη το πρωί βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα ο "terminator" της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που συνεχίζει το πρόγραμμα του λειοτεμαχισμού ογκωδών και κλαδεμάτων. Εκεί σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Νίκος Πτερούδης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal θα παραμείνει για περίπου δέκα ημέρες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική εποικοινωνία με κ. Νίκο Πτερούδη.



Ο κ. Νίκος Πτερούδης είπε ότι οι γιορτές που μεσολάβησαν "πήγαν το πρόγραμμα λίγες ημέρες πίσω". Για τον λειοτεμαχισμό που έγινε στο Λεόντι είπε πως ό,τι έχει απομείνει εκεί από την επεξεργασία θα απομακρυνθεί τις δύο επόμενες ημέρες.

Η πρώτη ερώτηση προς τον κύριο Πτερούδη ήταν ότι επειδή η Αγία Μαρίνα είναι μία ειδική περιοχή, με ειδικές απαιτήσεις και ανάγκες, εάν είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των επαγγελματιών. Κι αυτό, καθώς συχνά έχει παρατηρηθεί λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πετιούνται στα σημεία αποκομιδής απορριμάτων πολλά στρώματα και ογκώδη. Ο κ. Πτερούδης είπε ότι έχει μιλήσει γι' αυτό το θέμα με τους επαγγελματίες και θα ξαναμιλήσει πάλι αυτές τις μέρες, ενώ σημείωσε ότι εάν πριν το καλοκαίρι χρειαστεί, η διαδικασία με τον terminator θα επαναληφθεί και πάλι.

Το επόμενο σημείο του προγράμματος θα είναι στην περιοχή του Μεσαγρού, στην περιοχή "Μπαρού". Ο κ. Πτερούδης κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι το είχε γεμίσει, ενώ επισήμανε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται είναι ένα "προσάναμμα" για το δάσος.

Οι επόμενες ερωτήσεις αφορούσαν την σύμβαση με τον ΕΔΣΝΑ και την απομάκρυνση των ογκωδών για τον ΣΜΑ της Σκοτεινής. Για τον ΕΔΣΝΑ η απάντηση που δόθηκε είναι ότι έχει χαλάσει το αυτοκίνητο που έκανε την μεταφορά, ενώ για τον ΣΜΑ ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αλλά για να γίνει η μεταφορά όσων υπάρχουν εκεί, πρέπει πρώτα να γίνει ο διαχωρισμών τους από τις μεγάλες ποσότητες χώματος με τις οποίες είχαν καλυφθεί στις τελευταίες φωτιές. Ο κ. Πτερούδης είπε ότι δεν θέλει να μεταφέρει "άκοπα" απορρίμματα στην Φυλή και ότι το θέμα της σύμβασης θα το εξετάσει τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο άμεσος στόχος του είναι η οργάνωση της ανακύκλωσης ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτή την περίοδο ο δήμος στέλνει στην ανακύκλωση χαρτί και χαρτόνι. Είπε ότι η υπηρεσία θα παραλάβει 150 κάδους για σύμμεικτα απορρίμματα, που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς, ενώ θα εγκατασταθούν καμπάνες για τα γυαλιά, καθώς και μπλε κάδοι. Συμπλήρωσε ότι η υπηρεσία έχει ήδη παραλάβει το υλικό για να επικοινωνήσει την έναρξη της ανακύκλωσης στο νησί, που ο ίδιος ελπίζει ότι θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου.

Στην συνέχεια στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε ο κ. Μανώλης Λεούσης, ο οποίος είπε ότι το μηχάνημα έχει ξεκινήσει και λειτουργεί ήδη από την Πέμπτη το πρωί. Σημείωσε ότι έχει γίνει ενημέρωση προς τους επαγγελματίες, αλλά είπε πως πιστεύει ότι αυτή την εποχή η προσπάθεια δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει τον Μάρτιο, λίγο πριν την έναρξη δηλαδή της τουριστικής περιόδου στην Αίγινα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Μανώλη Λεούση.



Ο κ. Λεούσης είπε ότι θα προτείνει στον κ. Πτερούδη στον προγραμματισμό να υπάρξει και μία ακόμη μεταφορά του "terminator" στην Αγία Μαρίνα τον Μάρτιο.

Είπε επίσης ότι είναι αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν επικοινωνήσει μαζί τους και ρώτησαν πληροφορίες. "Υπάρχει συνεργασία. Ευχαριστώ τους ξενοδόχους που με πήραν και ήδη κάποιοι θα πάνε κρεβάτια κτλ από τα ξενοδοχεία τους". Τόνισε, ότι ήδη ένα φορτηγό με το επεξεργασμένο υλικό έχει φορτωθεί και μεταφέρθηκε στον ΣΜΑ της Σκοτεινής και διαβεβαίωσε ότι στο σημείο που γίνονται οι εργασίες δεν θα μείνουν υπολείμματα.

Σε άλλο σημείο δεν έκρυψε την απογοήτευσή και την αγανάκτησή του, γιατί κάποιοι εξακολουθούν να πετούν κλαδιά σε διάφορα σημεία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png