Χωρίς σημαντικά προβλήματα από την χθεσινοβραδινή καταιγίδα η Αίγινα.


Δεν δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα από την χθεσινοβραδινή καταιγίδα στην Αίγινα, που ενισχύθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και έφτασε από τα μεσάνυχτα 24.4 m.m. σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται εγκατεστημένος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας δέχθηκε κλήση στις 5 τα ξημερώματα, όταν ένας φοίνικας που βρισκόταν σε αυλή στη περιοχή των Αγίων Ασωμάτων, έπεσε πάνω σε καλώδια. Στο σημείο εκτός από την Πυροσβεστική πήγε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν έλειψαν και τα προβλήματα από τα λιμνάζοντα στην περιοχή των ναυπηγείων στην Καβουρόπετρα, ενώ στις 6 το πρωί ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, επόπτης του Γραφείου Πολιτικής Προστασία του Δήμου, πήγε στο σημείο της Καποδιστρίου στο ΕΠΑΛ, όπου και πάλι το ρέμα υπερχείλισε στο δρόμο. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Aegina Portal η απορροή έγινε γρήγορα στην συνέχεια, καθώς είχε προηγηθεί καθαρισμός , ενώ σημείωσε ότι δεν παρουσιάστηκαν άλλα προβλήματα.

Τα μεγάλα ρέματα του νησιού, "κατέβασαν" νερό από την χθεσινή καταιγίδα, η απορροή των υδάτων σε όλα τα σημεία που έγινε το ρεπορτάζ του Aegina Portal έγινε κανονικά, χωρίς υπερχειλίσεις
Στις 6 το πρωί η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση ότι τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς σε σχετική ερώτηση του Aegina Portal επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση αφορούσε και την Αίγινα (στην ανακοίνωση γινόταν λόγος για το Λεκανοπέδιο), καθώς νωρίτερα είχαν επικοινωνήσει μαζί του από την Περιφέρεια Αττικής και τον είχαν ενημερώσει σχετικά.

Δύο ώρες αργότερα, στις 8 το πρωί με νεώτερη ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ανέφερε, ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και μετά την ενημέρωση της ΕΜΥ για σταδιακή εκτόνωση των καιρικών φαινομένων κανονικά η λειτουργία όλων των σχολείων μετά τις 10 π.μ στην Αττική εκτός από τον Δήμο Μεγαρέων που θα παραμείνουν κλειστά.

Τέλος, σύμφωνα με τον κόμβο του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για σήμερα Δευτέρα στην Αίγινα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με κατά διαστήματα αραιή συννεφιά. Η μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι στην Αίγινα δεν θα ξεπεράσει τους 20°C, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png