Επανεξέταση αιτημάτων, για τους αλιείς που επλήγησαν από το ναυάγιο του "Αγία Ζώνη ΙΙ", ζητά το υπουργείο. Δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων Αίγινας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας που έγινε την Δευτέρα, επανέρχεται με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη το θέμα της επαναξιολόγησης των αιτημάτων αποζημίωσης, που αφορούν στους τομείς της αλιείας και του τουρισμού, που επλήγησαν από την θαλάσσια ρύπανση, που προκάλεσε στο Σαρωνικό Κόλπο η βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η θαλάσσια ρύπανση από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ", είχε φέρει τότε σε απόγνωση και τους ψαράδες της Αίγινας. Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων της Αίγινας κ. Χρήστος Χιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal είχε πει ότι: "Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε για ψάρεμα, είναι ότι δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα ψάρια. Κι αυτό είναι που μας καίει όλους. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες. Άλλοι δεν έχουν κανένα τρόπο επιβίωσης, τρόπο να ζήσουνε".

Ο κύριος Χρήστος Χιώτης μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal, είπε ότι τότε από την πλευρά του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων της Αίγινας η υπόθεση για τις αποζημιώσεις είχε ανατεθεί σε δικηγόρο, αλλά μέχρι σήμερα οι αλιείς του νησιού δεν έχουν αποζημιωθεί.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι o κ. Πλακιωτάκης τόνισε προς τον Διευθυντή των Διεθνών Κεφαλαίων Αποζημίωσης για Ζημίες Ρύπανσης της Θάλασσας από Πετρέλαιο (IOPC FUNDS) κ. Μάουρα, ότι από την μέχρι σήμερα διενεργηθείσα αξιολόγηση αναφορικά με την αλιεία και τον τουρισμό, παρατηρείται μια εμφανείς δυσαναλογία μεταξύ των υποβληθέντων αιτημάτων και καταβληθέντων ποσών αποζημιώσεων. Επίσης, ότι από την μέχρι σήμερα διενεργηθείσα αξιολόγηση αναφορικά με την αλιεία και τον τουρισμό, παρατηρείται μια εμφανείς δυσαναλογία μεταξύ των υποβληθέντων αιτημάτων και καταβληθέντων ποσών αποζημιώσεων.

Τέλος ο κ. Μάουρα από την πλευρά του, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του κ. Πλακιωτάκη και δεσμεύθηκε ότι το Ταμείο θα αξιοποιήσει πλήρως το τοπικό γραφείο υποβολής αιτημάτων Αποζημίωσης για το περιστατικό του "Αγία Ζώνη ΙΙ". Επίσης δεσμεύθηκε να παρέχει προς τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες κάθε βοήθεια που θα απαιτηθεί ώστε να επανεξετασθούν τα σχετικά αιτήματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png