Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη. Ημερίδα Βασικών Πρώτων Βοηθειών από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων.


Συνεχίζοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει ενδιαφέροντα θέματα για την υγεία, το Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη και ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μία ενδιαφέρουσα ημερίδα για τις βασικές πρώτες βοήθειες. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ιδρύματος στο Λιβάδι. Στην εκδήλωση συμμετείχε και παρουσίασε πολύτιμες πληροφορίες για την παροχή πρώτων βοηθειών η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) και οι κύριοι Φεζούλης Κωνσταντίνος, πρόεδρος και τα μέλη Παναγιώτης Χατζημαλλής, Ιάκωβος Βρούτσης και Βαγγέλης Φωτεινάκης.

O Σκοπός της Ο.ΔΙ.Κ. είναι η ανιδιοτελής προσφορά βοήθειας για τη πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί, εκτεταμένες πλημμύρες και θεομηνίες, πυρκαγιές κ.α. Επίσης ενεργεί στην Έρευνα και Διάσωση (SAR) ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και την εκπαίδευση των πολιτών ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις Κρίσεων και να βρίσκονται σε θέση να προστατεύσουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Οι συμμετέχοντες που το επιθυμούσαν έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας.