Σε λειτουργία για πρώτη φορά οι βυθιζόμενοι κάδοι στον ΟΤΕ. Είχαν τοποθετηθεί πριν 6 χρόνια!


Χρειάστηκε να περάσουν 6 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία και αυτό έγινε σήμερα. Ο ένας κάδος είναι για κανονικά απορρίμματα και ο δεύτερος για ανακύκλωση. Αντίστοιχα επισκευάσθηκαν και  οι κάδοι που βρίσκονται απέναντι από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, όμως από έναν έλεγχο που κάναμε φαίνεται ότι ο κάδος της ανακύκλωσης σε αυτό το σύστημα εξακολουθεί για παρουσιάζει πρόβλημα.

Για την ιστορία να πούμε ότι τα δύο συστήματα κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης (συνολικής αξίας 148.830 ευρώ) από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του "Πράσινου Ταμείου". Το σύστημα που βρίσκεται στον ΟΤΕ είχε τοποθετηθεί αρχικά στο πάρκο της "Παναγίτσας", χωρίς προηγούμενη τεχνική μελέτη με αποτέλεσμα η πλημμυρίδα από τα νερά της θάλασσας να "το ανεβάσει στο αέρα" και να μετακινήσουν το πανάκριβο σύστημα, που επέπλεε σύμφωνα με την στάθμη της θάλασσας!
 
Στην συνέχεια τοποθετήθηκε στο σημείο που βρίσκεται μέχρι σήμερα, χωρίς ποτέ να λειτουργήσει, αφού δεν ολοκληρώνονταν η διαδικασία της ηλεκτροδότησης.
 
Με απόφαση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά στις 14 Νοεμβρίου ανατέθηκε η διενέργεια όλων των ηλεκτρολογικών εργασιών για την λειτουργία των βυθιζόμενων κάδων και σήμερα δούλεψαν για πρώτη φορά. Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης δήλωσε στο Aegina Portal ότι οι τεχνικοί της εταιρίας ήρθαν σήμερα, κάνοντας τις αναγκαίες εργασίες ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png