Προθεσμίες για ρυθμίσεις οφειλών στον δήμο της Αίγινας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

 
Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η χρονιά, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τις τελευταίες δυνατότητες που παρέχονται, για ρυθμίσεις οφειλών χωρίς πρόστιμα στον δήμο Αίγινας. Έτσι, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019, η προθεσμία μέσα στην οποία οφείλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλλουν δήλωση στους οικείους δήμους περί της μη χρήσης των ακινήτων, στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την παρ. 1 του άρθρου 103 του νόμου 4604/2019 (ΦΕΚ Τεύχος Α 50/26.03.2019) που ανοίγει πλαίσιο ρύθμισης "περί μη χρήσης ακινήτου".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Επίσης, όσον αφορά την ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών στον δήμο Αίγινας, να υπενθυμίσουμε ότι με βάση το ΦΕΚ 145/30-9-2019 δόθηκε  παράταση για την υποβολή αίτηση ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους έως και 31 Δεκεμβρίου 2019. Η προθεσμία αρχικά έληγε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, ωστόσο κατατέθηκε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης εκ μέρους των πολιτών για ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών σε δήμους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019.
 
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες έως τις 31 Μαρτίου 2020 και να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png