Απομακρύνεται το νερό των γεωτρήσεων από το δίκτυο ύδρευσης. Εκτελέστηκε δρομολόγιο υδροφόρας το πρωί.

 
Μία διαδικασία που η Υπηρεσία Ύδρευσης αναφέρει ως "πλύσιμο του δικτύου", ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί. Πρόκειται για την απομάκρυνση του νερού των γεωτρήσεων από το δίκτυο ύδρευσης, προκειμένου αυτό να καθαρίσει και να αντικατασταθεί με καλύτερης ποιότητας νερό από την υδροφόρα. Κατά δήλωση του αντιδημάρχου κ. Αντώνη Μούρτζη, ακόμη και μετά από αυτή τη διαδικασία ένα μέρος του νερού των γεωτρήσεων θα παραμένει για ένα διάστημα (στη φωτογραφία, σήμερα το πρωί στη φάση της ολοκλήρωσης του αδειάσματος στον Μαραθώνα).

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το Aegina Portal το τελευταίο διάστημα δέχθηκε δεκάδες παράπονα από κατοίκους του νησιού για την αλμυρότητα του νερού, καθώς δεν είχαν πραγματοποιηθεί δρομολόγια υδροφόρων από τις 1 έως τις 4 Ιανουαρίου. Στις 5 Ιανουαρίου έγινε ένα δρομολόγιο στο Λεόντι και ένα ακόμη σήμερα 7 Ιανουαρίου.
 
Για το θέμα ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είχε δηλώσει στο Aegina Portal ότι η εταιρία που είχε αναλάβει την μεταφορά του νερού, επικαλέστηκε λήξη της σύμβασης στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Από την πλευρά του ο δήμος της Αίγινας κινήθηκε με εξώδικη διαμαρτυρία, ενημερώνοντας την εταιρία ότι η σύμβαση για την μεταφορά του νερού λήγει τον Μάιο. Στην ίδια δήλωσή του ο κύριος Ζορμπάς τόνισε ότι ο δήμος της Αίγινας είναι συνεπής σε όλες τις οικονομικές και συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρεία, που μεταφέρει το νερό και άρα δεν υπήρχε λόγος της διακοπής της μεταφοράς του νερού.
 
Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό εάν τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, όσο αφορά την εκτέλεση των δρομολογίων των υδροφόρων, οπότε και θα επανέλθει η ποιότητα του νερού, στις περιοχές που υδροδοτούνται με νερό της υδροφόρας. Τέλος, σήμερα δεν αποκλείται να υπάρξει συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρίας και του δημάρχου για το ζήτημα της μεταφοράς του νερού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png