Σύσκεψη Συλλόγων Γονέων με θέμα την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η σύσκεψη Συλλόγων Γονέων της Αίγινας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι των συλλόγων που συμμετείχαν παρουσίασαν τις αυξημένες ανάγκες ανάγκες που υπάρχουν στο νησί, ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και αποφάσισαν την συγκέντρωση υπογραφών κάτω από μία επιστολή που θα παρουσιάζει τα προβλήματα.

Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αίγινας και σε αυτήν ανταποκρίθηκαν οι σύλλογοι από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης, τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού - Αγίας Μαρίνας, το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος και του Συλλόγου του Μεσαγρού.
 
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού και εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Πειραιά.
 
Κατά την διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού κ. Γιώργο Κοττάκη το προτεινόμενο κείμενο της επιστολής και από την Γενική Γραμματέα κ. Λάζαρη Σοφία οι στόχοι αυτής της πρωτοβουλίας. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων παρουσίασαν μέσα από τις προτάσεις τους, σημεία τα οποία πρέπει να προστεθούν στην επιστολή. Το κείμενο της επιστολής θα καθαρογραφεί και στην συνέχεια θα αποσταλεί στους συλλόγους. Οι σύλλογοι θα φροντίσουν για την συλλογή των υπογραφών και στην συνέχεια οι υπογεγραμμένες επιστολές θα επιστραφούν κατά τη διάρκεια νέας συνάντησης στο τέλος του μήνα, που θα γίνει στον ίδιο χώρο (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).
 
Βεβαίως, εάν το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν και σύλλογοι που δεν εκπροσωπούνταν σήμερα. Στην επιστολή εκτός από παιδίατρο, υπογραμμίζονται και οι ανάγκες για καρδιολόγο και οδηγούς ασθενοφόρων.
 
Ο κ. Νίκος Οικονόμου, ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Πειραιά, που προσήλθε στην σύσκεψη λίγο πριν το τέλος της, είπε ότι από την ΕΛΜΕ θα υπάρξει και σχετικό ψήφισμα.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού, αγωνιώντας για το σημαντικότατο πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου κάνουν κοινή σύσκεψη. Μία αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε υλοποιηθεί και τον Μάρτιο του 2018.
 
Αυτή τη φορά η πρόθεση των εκπροσώπων των συλλόγων είναι το θέμα να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η επιστολή να κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς: όπως η ΔΥΠΕ, το αρμόδιο υπουργείο και τα κόμματα της Βουλής,  ενώ ανάλογα με την συμμετοχή θα αποφασιστούν και άλλες δράσεις.

Την σύσκεψη παρακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ηλίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png