Με ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς αντέδρασε ο κ. Νεκτάριος Λεούσης σε δημοσίευμα του Aegina Portal.

 
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2020, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης, προέβη σε ανυπόστατους ισχυρισμούς, δυσφημώντας τον κ. Γιώργο Στριγάρη ιδιοκτήτη του Aegina Portal. Ήταν μία απρόκλητη και αήθης επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου και της ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω του άδικου και αναίτιου διασυρμού του κ. Γιώργου Στριγάρη, για λόγους που δεν γνωρίζουμε και ούτε μπορούμε να υποθέσουμε.
 
Η συμπεριφορά του κ. Νεκτάριου Λεούση σχολιάστηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε στις 15 Ιανουαρίου, από επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους. Σας μεταφέρουμε ακριβώς τα όσα δηλώσαν:
 
O κ. Παναγιώτης Κουκούλης, επικεφαλής της παράταξης στην οποία είναι δημοτικός σύμβουλος ο κ. Νεκτάριος Λεούσης, αναφέρθηκε στο περιστατικό και μεταξύ άλλων είπε: "Ο κύριος Λεούσης μέσα στην ένταση της στιγμής, χρησιμοποίησε ορισμένες εκφράσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι αμφισβητούν την εντιμότητα του κ. Στριγάρη. Λυπάμαι ειλικρινά που δεν έκανα παρέμβαση εκείνη την στιγμή, ούτως ώστε να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα και να αποφευχθούν παρεξηγήσεις. Το κάνω τώρα έστω και καθυστερημένα. Θα ήθελα λοιπόν να πω, ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η παράταξή μου, δεν αμφισβητούν σε καμία περίπτωση την εντιμότητα του κ. Στριγάρη, κάθε άλλο. Όπως έχω εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν, πιστεύουμε ότι το Aegina Portal έχει έναν ρόλο ιδιαίτερα θετικό στα δημόσια πράγματα του νησιού". 
 
Για το ίδιο θέμα η δημοτική παράταξη "Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα" έκανε δήλωση που διάβασε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής: "Θεωρούμε ότι η παρουσία του ιντερνετικού καναλιού Aegina Portal έχει μεγάλη προσφορά στα δημοτικά δρώμενα του τόπου, γιατί κατάφερε να βάλει σε κάθε σπίτι ενδιαφερόμενου τις απόψεις, προτάσεις και ψηφοφορίες του δημοτικού συμβουλίου για όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Αν η προβολή είναι μεροληπτική, όσο αφορά την δημοτική αρχή ή τις δημοτικές παρατάξεις, αυτές μπορεί να επιδέχονται κριτικής. Άλλωστε, όσοι παρακολουθούν το Aegina Portal μπορούν να κρίνουν από όσα διαβάζουν ή ακούνε. Για το επεισόδιο που συνέβη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου ακούστηκαν ακραίες κατηγορίες κατά του Aegina Portal, τονίζουμε ότι κάθε κατηγορία κατά οποιουδήποτε ηλεκτρονικού ή έντυπου μέσου ή ατόμου αν δεν συνοδεύεται από ανάλογα στοιχεία, δεν θα πρέπει να ακούγεται ή να ανακαλείται άμεσα. Καλούμε όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, με πρώτο παράδειγμα την δημοτική αρχή, τους αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και όλους όσους αποτελούν το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου. Με εκτίμηση οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεθενίτης Παντελής, Ντελής Αντώνης".
 
Δήλωση έκανε στην ίδια συνεδρίαση και η δημοτική σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Καίτη Σαλπέα η οποία είπε: "Η κριτική βέβαια που έγινε από τον κ. Λεούση ήταν λίγο άστοχη, γιατί εδώ που τα λέμε η εντιμότητα του κ. Στριγάρη δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση και αυτό σας το λέει ένας άνθρωπος που επί πέντε συνεχή έτη, όποτε χρειάστηκε να βρίσκεται, πολλές φορές και καθημερινά δίπλα μας, χωρίς απαιτήσεις καμία και να παρουσιάζει αυτά τα οποία εμείς θέλαμε να δει η Αίγινα. Ο κ. Λεούσης πάλι είναι κι αυτός ένας καταξιωμένος δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών, δίνοντας τους αγώνες του, για μία καλύτερη Αίγινα, αλλά διακρίνεται όπως και με εμένα για τον παρορμητισμό του και ήταν πιστεύω μία άστοχη στιγμή, επάνω στην ένταση που συζητάγαμε τα διάφορα θέματα. Ήταν της στιγμής αυτό και πιστεύω, ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να έχει ήδη τελειώσει, γιατί όλοι μας νομίζουμε ότι και ο κ. Λεούσης είναι ένας σωστός άνθρωπος, αλλά και ο κ. Στριγάρης ένας εντιμότατος κύριος".
 
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωκράτης Δούκας: "Θα ήθελα να συμφωνήσω 100% με τον επικεφαλής της παράταξής μου τον κ. Κουκούλη για το άστοχο, ατυχές περιστατικό στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανάμεσα στον κ. Λεούση και τον κ Στριγάρη. Επειδή τα είπαμε, να μην κουράζουμε, είναι ακριβώς η ίδια άποψή μου".  
 
Ο κ. Νεκτάριος Λεούσης λαμβάνοντας τον λόγο είπε: "Είναι γεγονός πως τα λεγόμενά μου δεν καθρεφτίζουν τις απόψεις όλων σας, είναι καθαρά προσωπικές. Έχω το δικαίωμα νομίζω αυτό, να εκφράζομαι όπως εγώ νομίζω και δεν δέχομαι καμία κριτική. Έκανα κριτική στην άστοχη κριτική του κ. Στριγάρη και στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην ανάρτησή του περί "αυξημένης αλατότητας" και επιμένω σε αυτό, για παραπλανητικά δημοσιεύματα. Όποια άλλη εξήγηση θέλει ο οποιοσδήποτε από εδώ μπορώ να την δώσω κατ' ιδίαν, σε όποιον ενδιαφέρεται".
 
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Aegina Portal δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ παραπλανητικές πληροφορίες. Οι διαφωνίες και οι απόψεις των δημοτικών συμβούλων είναι σεβαστές και για δεκατρία χρόνια δίνουμε καθημερινό αγώνα ώστε να τις παρουσιάζουμε ενημερώνοντας του κατοίκους της Αίγινας. Δεχόμαστε την κριτική και είμαστε διάφανοι σε κάθε έλεγχο. Όμως, όταν την θέση της κριτικής παίρνει η συκοφαντία και το ψεύδος, η ελευθερία του λόγου και οι δημοκρατικές διαδικασίες απειλούνται.
 
Πέραν του πλήγματος που θεωρούμε ότι δέχθηκε η ενημέρωση και το Aegina Portal, έλαβε χώρα ευθεία και προσωπική επίθεση σε βάρος του κ. Στριγάρη η οποία ήταν καθόλα άδικη και περιελάμβανε ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους όποιους έγινε αυτή η επίθεση, γνωρίζουμε όμως ότι προσβληθήκαμε βάναυσα από την ενέργεια αυτή.
 
Η ενημέρωση είναι η ψυχή της δημοκρατίας, ζητούμε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους να την προφυλάξουν. Παραμένουμε ψύχραιμοι και συνεχίζουμε να υπηρετούμε αγόγγυστα το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png