Ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από την φιλόλογο κυρία Προνόη Θεολογίδου - Γούλα.


"Κι αυτός με την φθαρμένη ρεντικότα του, να επιβλέπει το κτίσιμο του λιμανιού και του ορφανοτροφείου, να παρακολουθεί την καλλιέργεια της πατάτας στην Περιβόλα, να συντάσσει εκκλήσεις και αυθάδη αιτήματα, να μελετάει νόμους, υπομνήματα και πρωτόκολλα στο Κυβερνείο. Απτόητος, από τα πάθη που ξεδίπλωναν δίπλα του πολιτικοί αντίπαλοι, ιδιοτελείς ιντριγκαδόροι, σκοτεινοί πράκτορες, ξένα συμφέροντα. Αφοσιωμένος στα δικά του οράματα, για μια Ελλάδα ελεύθερη και μεγαλύτερη, κόντρα στις αποφάσεις των ισχυρών".
 
Ρίγησε το εκκλησίασμα ακούγοντας την τελευταία παράγραφο, από την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από την φιλόλογο κυρία Προνόη Θεολογίδου - Γούλα. Πόσο αληθινές, πόσο ιστορικές, αλλά και πόσο σημερινές και γνώριμες, οι εικόνες του μίσους και της φθοράς, του μεγαλείου και της ανάτασης, που περιέγραψαν τα λόγια της.

Την δοξολογία και τον πανηγυρικό λόγο παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η αντιπεριφερειάρχης νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Πτερούδης, Αντώνης Μούρτζης και  Δημήτρης Καραγιάννης, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Στέλιος Θεριανός, ο πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ

Ως εκπρόσωποι του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας" ο κ. Γιώργος Τσατήρης από τον Δήμο Αίγινας, η αντιδήμαρχος κ. Χρυσούλα Τόμπρου από τον Δήμο Κέρκυρας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αμμοχώστου κ. Γιώργος Μπέρος, η κ. Ανδρονίκη Τσομάκα ως εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλιέων η κ. Ελένη Ράπτη εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας.

Επίσης, ο λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Αθανάσιος Καραγιάννης, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ο διοικητής της ναυτικής βάσης του Τούρλου κύριος Κυριάκος Κλώνος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png