Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο "9ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας". Έφτασε τις 1.500 συμμετοχές!

 
Video Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μοναδικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν χθες οι κάτοικοι του νησιού, λόγω της διεξαγωγής του "9ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας". Αθλητές από πολλά σημεία της χώρας μας και από την Κύπρο συμμετείχαν σε έναν αγώνα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του νησιού. Μία αθλητική διοργάνωση, στην οποία οι φορείς που συμμετέχουν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πρωτεργάτης σε όλη αυτή την προσπάθεια και φέτος ο Βασίλης Ζαμπέλης, που δεν σταμάτησε λεπτό να προσφέρει με κάθε τρόπο, θυσιάζοντας από τον προσωπικό του χρόνο για την επιτυχία του αγώνα!

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή ο αγώνας έφτασε φέτος τις 1.500 συμμετοχές. Η οργάνωσή του ήταν υποδειγματική, ενώ ακόμη και ο καιρός στην Αίγινα ήταν ιδανικός για τρέξιμο. Την έναρξη του αγώνα των 5.000 μέτρων έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ενώ ο κ. Σωτήρης Μπήτρος εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας, μίλησε για τον Κυριάκο Γκαρή, που "έφυγε" πριν από δύο χρόνια και το πένθος της απώλειάς του βιώνουν όσοι των αγάπησαν μέχρι και σήμερα. Για δεύτερη χρονιά φέτος, ο αγώνας των 5.000 χλμ έχει το όνομά του και με μεγάλη χαρά όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Αίγινας, είδαν το όνομά του να είναι γραμμένο στην αψίδα της εκκίνησης. Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα των 5.000 μέτρων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες εδώ.
 
Μία άλλη αποκάλυψη του αγώνα ήταν οι The Hope Runners - Δρομείς Ελπίδας. Ντυμένοι με στολές υπέρ ηρώων, έκαναν πράξη το όνειρο παιδιών με κινητικά προβλήματα να τρέξουν μαζί τους! Χειροκροτήθηκαν και φωτογραφήθηκαν όσο κανένας, ενώ μετά το τέλος του αγώνα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σηκώθηκαν από τις καρέκλες των καφενείων για να τους πλησιάζουν και να τους δουν από κοντά.
 
Ο αγώνα τιμήθηκε και φέτος από καταξιωμένους πρωταθλητές όπως τον Μάκη Κολέθρα, παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας, η Ντενίζ Δημάκη πρωταθλήτρια του τριάθλου, ο Γιάννης Κούρος κάτοχος παγκόσμιων ρεκόρ υπεραποστάσεων, ο Άκης Αναγνώστου, παλιός πρωταθλητής που κέρδισε και τα 10.000 μέτρα.
 
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει βέβαια στην συμμετοχή τοπικών αθλητικών φορέων, όπως του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας, του ΟΑΚΑ, του τμήματος volley του Σαρωνικού, της ποδοσφαιρικής ακαδημίας των Μυρμιδόνων, του Συλλόγου Μαχητικών Αθλημάτων Αίγινας, ΝΑΜΑ, Εν Δυνάμει, Εκκλησία Λιβαδίου (πραγματικά εμβληματική). Μαζί τους σημαντικές ομάδες από διάφορα μέρη της χώρας όπως οι: Active Monkeys, οι Αθηναίοι Δρομείς, ο Σύλλογος Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. ο Τελμησσός, οι ”LifeUp running club", ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας, ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής "Ευκλής" και αρκετοί ακόμη.
 
Εξαιρετική ήταν περιγραφή του αγώνα από τον Πέτρο Παρθένη και τον Σωτήρη Μπήτρο, ενώ το παρόν έδωσε και φέτος η Βίκυ Σπύρου δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σπορ! Εξαιρετική ήταν και φέτος η παρουσία των εθελοντών του αγώνα που ήταν έδωσαν λύση.
 
Υποδειγματική ήταν και φέτος η ασφάλεια του αγώνα, με τον Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας και επικεφαλής των κ. Νεκτάριο Λαβούτα, να παρακολουθούν στενά όλη την διαδρομή. Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας ήταν ο κ. Σωκράτης Δούκας, ενώ πολύτιμη ήταν η προσφορά από τους δύο μοτοσυκλετιστές ταχείας ανταπρόκρισης του ΕΚΑΒ (ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα στην Αίγινα)  τον ιατρό Χρυσόστομο  Μαυροθαλασσίτη, τους φυσικοθεραπευτές κυρίους Στεφανίδη και Στενάκη, την νοσηλεύτρια κυρία Παυλίνα Τσαρδελίδου και το Νεφρολογικό Κέντρο Αίγινας, το Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", καθώς και στους διασώστες της ομάδας ΕΛΔΟΚ.
 
Σημαντικότατη και φέτος η βοήθεια και η χορηγεία που προσέφερε στην μετακίνηση των αθλητών και των συνοδών τους η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού.
 
 
800 μέτρα Α- Γ Δημοτικού
Γιώργος Ζαμπέλης ΟΑΚ Αίγινας 0:00:54.947
Κωνσταντίνος Ρεκλείτης 0:00:57.240
Νεκτάριος Πέππας 2011 0:00:59.760

1.500 μέτρα Δ-Στ Δημοτικού
Σπύρος Μεσολώρας ΣΚΑ Χολαργού Παπάγου 0:02:32.940
Ραφαέλα Μπέντο ΓΕ Πόρου 0:02:35.666
Αντώνης Τζίμας 2010 ΟΑΚ Αίγινας 0:02:44.093
 
Αγώνας "Κυριάκος Γκαρής" 5.000 μέτρα.
Παναγιώτης Καρούτζος 1994 Αίγινας 0:08:42.564 0:17:17.044
Παναγιώτης Αλεβίζος 1991 Ανεξάρτητος 0:08:39.264 0:17:32.794
Νικόλαος Περράκης 1993 ΣΚΑ Χολαργού Παπάγου:09:00.557 0:17:52.044

10.000 Μέτρα
Θεόδωρος Αναγνώστου ΑΣ Φίλανδρος Λευκάδας 0:25:28.207 0:33:54.780
Γιώργος Παπαϊωάννου Active Monkeys 0:26:37.837 0:35:19.980
Δημήτρης Τασόπουλος Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς 0:26:46.767 0:35:46.127

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.
 
Από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: Τέλειωσε και ο 9ος Ιωάννης Καποδίστριας που μαζί με τους παιδικούς αγώνες έφτασε τις 1500 συμμετοχές. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα καθώς και τους επισκέπτες θεατές αυτού του όμορφου αθλητικού γεγονότος.
 
Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες που μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτή την διοργάνωση, καθώς και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την ομαλή λειτουργία του αγώνα. Μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, στους χορηγούς επικοινωνίας καθώς και στο ΕΚΑΒ, τον κύριο Σωκράτη Δουκα, τον κύριο Μαυροθαλασσίτη και τους φυσικοθεραπευτές κυρίους Στεφανίδη και Στενάκη και στο Νεφρολογικό κέντρο Αίγινας.
 
Για ακόμα μια φορά μαζί μας το Νοσοκομείο Αίγινας και οι ραδιοερασιτέχνες Αίγινας που κάθε χρόνο είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν σε κάθε μας προσπάθεια, καθώς και στους διασώστες της ομάδας ΕΛΔΟΚ.
 
Ευχαριστώ μεγάλο στους συλλόγους ΣΔΥ Αίγινας , Φίλοι Φιστίκι Φεστ και Μορφωτικός σύλλογος ο Καποδίστριας και στα αθλητικά σωματεία της Αίγινας που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα. Ευχαριστούμε και τον Δήμο Αίγινας για την σημαντική βοήθεια του.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png