Κλαδεύτηκε και φωτίστηκε ο εξωτερικός χώρος του Εϋνάρδειου.


Τις τελευταίες ημέρες ο εξωτερικός χώρος του Εϋνάρδειου κλαδεύτηκε, ενώ οι κάτοικοι του νησιού που περνούν από εκεί τις βραδυνές ώρες, βλέπουν ότι ο εξωτερικός χώρος του προαυλίου, μετά από πολλά χρόνια, έχει φωτιστεί. Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καραγιάννη, που είπε ότι εκτός από τις εργασίες που έγιναν έχει προγραμματιστεί και η απομάκρυνση του επικίνδυνου τμήματος ενός πεύκου. Πρόκειται για ένα θέμα που το Aegina Portal είχε παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2017, αλλά από τότε δεν είχαν γίνει ενέργειες για να απομακρυνθεί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Να υπενθυμίσουμε ότι το κτήριο είναι πλέον σε πολύ κακή κατάσταση, τμήματα της στέγης υποχωρούν, το κτήριο ουσιαστικά αποδομείται από την εγκατάλειψη. Το ρεπορτάζ του Aegina Portal τον Νοέμβριο του 2019, για την κακή κατάσταση του κτηρίου ήταν χαρακτηριστικό και αναπαράχθηκε από κεντρικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ η βουλευτής της ΝΔ κ. Νόνη Δούνια κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για την ανάγκη αναστήλωσης και αξιοποίησης του Εϋνάρδειου τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, τον Μάιο, είχε γίνει ΦΕΚ το προεδρικό διάταγμα για το ρυμοτομικό του Εϋνάρδειου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την επικαιροποίηση της μελέτης αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png