Καταγγελία Φίλιππου Τζίτζη για τις εικόνες εγκατάλειψης στο γήπεδο μπάσκετ.


Τις εικόνες εγκατάλειψης που παρουσιάζει το γήπεδο μπάσκετ της Αίγινας, κατάγγειλε μιλώντας στο Aegina Portal ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Παναιγιναικού κ. Φίλιππος Τζίτζης. Ο κ. Τζίτζης παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλούμενοι τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες είπε:

"Αυτή η κατάσταση στο γήπεδο της Αίγινας, στο Δημοτικό Ανοιχτό Γήπεδο μπάσκετ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ήδη από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο είχα ζητήσει από την καινούργια διοίκηση και συγκεκριμένα από τον κ. δήμαρχο και από τους αρμόδιος αντιδημάρχους, να προβλέψουν, να προνοήσουν να συντηρήσουν τον υπάρχων χώρο. Δυστυχώς από τότε και οι προτάσεις μου και οι εκκλήσεις μου δεν εισακούστηκαν. Ζούμε μία εντελώς αδιαφορία και συγγνώμη αλλά θα το πω, μία κατάργηση του ΔΑΟΑ. Κάθε φορά παρακαλάμε πως θα γίνει ο κάθε αγώνας μπάσκετ και κάθε προπόνηση. Εδώ μπορούμε να δούμε ότι οι δύο μπασκέτες έχουνε ζωή ακόμη μία ή δύο ημέρες. Τα πεύκα και τα δέντρα δεν έχουν ακόμη, δυστυχώς, δεν έχουν κοπεί με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί όλα τα πτηνά της Αίγινας και το γήπεδο να μην είναι ούτε σε υγιεινή κατάσταση, αλλά ούτε σε σωστή κατάσταση για να γίνει η προπόνηση και ο αγώνας.

Να προχωρήσουμε και παραπέρα, την προηγούμενη εβδομάδα 9:30 με δέκα παρά, αντί τα παιδιά να κάνουν ζέσταμα, που έπρεπε, γιατί είχαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τον Ατρόμητο στο εφηβικό πρωτάθλημα,  τα παιδιά βρεθήκαν προ εκπλήξεως. Ένα ποτάμι νερό στην κερκίδα, ένα ποτάμι νερό στον πάγκο και τα παιδιά κάθονταν και σκουπίζανε γιατί η αντίπαλη ομάδα είπαν ότι θα μηδενιστούμε και θα σηκωθούν και θα φύγουνε.
 
Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, δεν ξέρω αν και ο Σαρωνικός έχει τα ίδια, πιστεύω ότι και ο Σαρωνικός στο μπάσκετ έχει τα ίδια, πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις. Ο κάθε πολίτης, ο κάθε αθλητής, πρέπει να έχει χώρους άθλησης, είναι υποχρεωμένος ο δήμος, να τους δίνει κάποιους χώρους άθλησης. Δεν ζητάμε το κλειστό, που ακόμη δυστυχώς βλέπω είναι ένα όνειρο, ζητάμε στοιχειώδεις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αν πάμε μέσα στο γυμναστήριο θα δούμε ότι τα όργανα είναι επικίνδυνα για την υγεία των αθλητών και μπορεί κάποιο παιδί να χτυπήσει. Αν πάρουμε τους δρόμους εδώ και τους τοίχους θα δούμε ότι είναι σε αθλία κατάσταση.
 
Φυσικά δεν μπορώ να ρίξω όλες τις ευθύνες σε μία διοίκηση που είναι 6 μήνες. Αλλά όταν έχουμε παρακαλέσει και όταν έχουμε ζητήσει να δούμε κάποιον αντιπρόσωπο κάποιον υπεύθυνο και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει αγνόηση και υπάρχει αδιαφορία".
 
Σε άλλο σημείο είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα φώτα και σημείωσε ότι: "Εάν δεν μπορούνε ή έχει καταργηθεί ο ΔΑΟΑ, εμείς σαν ομάδα, μαζί σε συνεργασία με τον Σαρωνικό να βρούμε κάποιον ιδιώτη, ώστε να αναλάβει αυτές τις δουλειές. Κινδυνεύει η υγεία των παιδιών, κινδυνεύουν και άλλα πράγματα εδώ, κινδυνεύουμε να χάσουμε κάποιους αγώνες". 
 
Στην συνέχεια είπε ότι η ομάδα του Παναιγιναικού παρά τις συνθήκες κατάφερε να περάσει στην δεύτερη φάση, όμως η δεύτερη φάση χρειάζεται κλειστό. "Τι θα πω εγώ στα παιδιά; παιδιά μην κερδίσετε, πηγαίνετε να χάσετε γιατί εάν περάσετε πρέπει να παίζετε σε κλειστό;"
 
Είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αθληθούν και ότι τα προβλήματα δεν θα πρέπει να εντοπίζονται μόνο στο νερό, τα σκουπίδια και τους δρόμους και τόνισε ότι πρέπει να βοηθηθούν τα σωματεία του νησιού. "Πρέπει να βοηθηθούν και όχι να κάνουν αντιπολίτευση στα παιδιά κάποιοι. Είναι τραγικό αυτό το πράγμα στην Αίγινα, κάνουν αντιπολίτευση κάποιοι της διοίκησης στα παιδιά της Αίγινας που αθλούνται", είπε ο κ Τζίτζης και συμπλήρωσε: "Αν δεν μπορούν να αναλάβει κάποιος ιδιώτης".
 
Τέλος, αναφέρθηκε στα δέντρα που βρίσκονται δίπλα στα σχολεία, τα οποία κι αυτά δεν έχουν κοπεί και κατέληξε "Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η αδιαφορία, θέλουν να καταργήσουν τον ΔΑΟΑ; μάλλον για εκεί το πάνε".
 
Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και η ομάδα μπάσκετ του Α.Ο.Α. Σαρωνικός, σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρετσίνας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png