Μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου, κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.


Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ένα από τα θέματα ήταν η λήψη απόφασης για την τοποθέτηση κινητής πινακίδας στη συμβολή των οδών Κυβερνείου και Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κυβερνείου και στη συμβολή των οδών Νοσοκομείου και Περικλέους, κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την ασφαλή τους διέλευση, κατόπιν σχετικής απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να τοποθετηθεί κινητή απαγορευτική πινακίδα στη συμβολή των οδών Κυβερνείου και Αγίου Διονυσίου κατά τις ώρες προσέλευσης & αποχώρησης των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες στα σημεία, που θα υποδειχθούν από τον Δ/ντή του σχολείου και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Αίγινας.

Επίσης, να τοποθετηθούν α) τραπεζοειδούς τύπου εγκάρσια υπερυψωμένη λωρίδα με θερμοπλαστικά υλικά, επί της οδού Μητροπόλεως και συγκεκριμένα στην καμπύλη της οδού πριν την είσοδο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία: “Έγκριση Τεχνικών Οδηγιών κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο αστικό περιβάλλον για την εφαρμογή τους σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων και περιοχές με αυξημένη κίνηση στα πλαίσια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας”(ΦΕΚ 2302/Β/16-9-2013) και β) προστατευτικά κολωνάκια έναντι Καποδιστριακού κτιρίου επί της οδού Αγ.
Διονυσίου.

Τέλος, να τοποθετηθούν οι πινακίδες Κ-10, R-32 και k-16, οι οποίες προειδοποιούν για τον αναβαθμό του οδοστρώματος, θέτουν ανώτατο όριο ταχύτητας 20km/h και αναγγέλλουν κίνδυνο λόγω συχνής διάβασης παιδιών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png