Θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την επισκευή της κεντρικής δεξαμενής στο Λεόντι. Επιστροφή στην παλιά διαδικασία υδροδότησης μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

 
Επιστρέφει στο παλιό σύστημα (χωρίς δηλαδή την χρήση της κεντρικής δεξαμενής του Λεοντίου) η υδροδότηση της Αίγινας, λόγω των εργασιών που θα ξεκινήσουν για την επισκευή της μεγάλης δεξαμενής. Η κεντρική δεξαμενή έχει αδειάσει από την Τρίτη. Επίσημα, από τον δήμο της Αίγινας δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση.
 
Λίγες ημέρες πριν, το Aegina Portal είχε παρουσιάσει το πρόβλημα στεγανότητας της δεξαμενής, εξ' αιτίας του οποίου σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κάνει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διαθεσιμότητα φτάνει μόλις το 40% με 45%. Στην ίδια ενημέρωση ο κ. Ζορμπάς είχε πει ότι προκειμένου να επισκευαστεί η δεξαμενή θα πρέπει το σύστημα υδροδότησης να επιστρέψει (για όσο καιρό γίνονται εργασίες) στον παλιό τρόπο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παντελής Μεθενίτης είχε προτείνει την δυνατότητα να απομονωθούν τα διαμερίσματα της δεξαμενής και να επισκευαστούν ξεχωριστά, κάτι που τεχνικά δεν ήταν εφικτό όπως εξήγησε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.
 
Το Aegina Portal, επικοινώνησε σήμερα με τον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Μούρτζη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η λόγω των εργασιών που θα ξεκινήσουν, αναγκαστικά, η κεντρική δεξαμενή του Λεοντίου δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ότι η υδροδότηση μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες θα γίνεται με το παλιό σύστημα. Επίσης, είπε ότι χθες επισκέφθηκαν την δεξαμενή τεχνικοί της Περιφέρειας που εξέτασαν τα προβλήματα.

Πρακτικά, όπως εξήγησε ο κ. Μούρτζης, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να σταλεί καθόλου νερό στην δεξαμενή της Αφαίας στην Αγιά Μαρίνα, άρα στον Μεσαγρό και την Βαγία επιστρέφει η υδροδότηση μέσω γεωτρήσεων, στα σημεία δηλαδή που τις προηγούμενες ημέρες είχε ξεκινήσει η παροχή νερού ΕΥΔΑΠ. Ο κ. Αντώνης Μούρτζης εξήγησε ότι η δεξαμενή της Αφαίας πριν την αλλαγή του συστήματος γέμισε με καθαρό νερό ΕΥΔΑΠ, όμως αυτό δεν θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Για την περιοχή του Βαθέος είπε υπάρχει η δυνατότητα να στέλνονται μόνο μικρές ποσότητες νερού ΕΥΔΑΠ, μέσω της δεξαμενής της Κυψέλης.
 
Τέλος, επισήμανε ότι η επισκευή της κεντρικής δεξαμενής στο Λεόντι είναι αναγκαία, καθώς χωρίς αυτήν δεν θα είναι εφικτό να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της Αίγινας το επόμενο διάστημα, δηλαδή από το Πάσχα και μετά.

Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες (και ποιες είναι αυτές) με ποιον τρόπο θα γίνουν οι επισκευές και το σημαντικότερο πόσο χρόνο θα διαρκέσουν.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png