Καταγγελία για έλλειψη καθαριότητας και φροντίδας στο κοιμητήριο του Βαθέος. Τι απαντούν ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της Κοινότητας.


Μία καταγγελία που δέχθηκε το Aegina Portal χθες, αναφέρεται στην έλλειψη φροντίδας στο κοιμητήριο του Βαθέος. Η καταγγελία έγινε από άνθρωπο επισκέφθηκε το νεκροταφείο και όπως είπε διαπίστωσε ότι υπήρχαν σκουπίδια όπως μπουκάλια και σακούλες, ότι υπήρχαν παντού χορτάρια που δεν έχουν αφαιρεθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι γίνονται κλοπές σε διάφορα αντικείμενα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Το Aegina Portal επικοινώνησε τόσο με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα κοιμητήρια κ. Δημήτρη Καραγιάννη, όσο και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλία Γρυπαίο.

Ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινότητας είπε ότι ο χώρος καθαρίζεται από υπάλληλο που εργάζεται δύο φορές την εβδομάδα. Για τα χορτάρια είπε ότι η αποψίλωση γίνεται λίγο πριν το Πάσχα, ενώ για τις κλοπές σημείωσε ότι στο νεκροταφείο δεν υπάρχει φύλακας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος αφού επισκέφθηκε το κοιμητήριο, δήλωσε ότι το νεκροταφείο είναι πεντακάθαρο, ότι ο υπάλληλος καθάρισε χθες, ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκε και καινούργιος κάδος απορριμάτων. Για τα χορτάρια είπε ότι συνήθως απομακρύνονται λίγο πριν το Πάσχα και αν υπάρχει η δυνατότητα και νωρίτερα. Για το θέμα των κλοπών είπε ότι στο νεκροταφείο δεν υπάρχει φύλακας.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης είπε ότι έχει γίνει μελέτη αποτύπωσης των αναγκών για τα κοιμητήρια του Μεσαγρού, των Αλώνων και του Βαθέος.