Για το καλοκαίρι προσδιόρισε την έναρξη της λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου στο Κυβερνείο ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.


"Ευελπιστούμε να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι", είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς για την έναρξη της λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου στο ιστορικό κτήριο του Κυβερνείου, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ψηφιδωτού μεγάλη ιστορικής αξίας, που βρίσκεται στο προαύλιο και στην είσοδο του κτηρίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Αναφορικά με την έκθεση, να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το γραφείο του Ιωάννη Καποδίστρια, το οποίο θα διαμορφωθεί σε εκθεσιακό χώρο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η έκθεση θα παρουσιάζει με σύγχρονο ψηφιακό τρόπο οπτικοακουστικό υλικό, με το οποίο θα αναδεικνύεται το έργο του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Θα είναι μία μόνιμη έκθεση η οποία θα περιλαμβάνει το έργο του Καποδίστρια, την ιστορία του Κυβερνείου και τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του Ελληνικού κράτους. Αυτός ο χώρος θα αξιοποιηθεί από το υπουργείο, για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, των πρώτων ετών του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους, ενόψει και των εορτασμών των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.