Αναβλήθηκε η πενθήμερη εκδρομή του Γενικού Λυκείου Αίγινας, λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

 
Απογοήτευση για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Αίγινας, που με τα όνειρα της πενθήμερης στις αποσκευές τους, έμαθαν 40 μόλις λεπτά πριν την αναχώρησή τους από το λιμάνι της Αίγινας, ότι η πενθήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη αναβάλλεται.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο Σταύρος Ρωπαΐτης μίλησε σήμερα το απόγευμα με τον εκπαιδευτικό κ. Θωμά Κουρκούνα, έναν εκ των πέντε συνοδών της εκδρομής, που επιβεβαίωσε την είδηση. Οι μαθητές του ΓΕΛ θα έφευγαν μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, από το λιμάνι της Αίγινας σήμερα στις 17:30 με το πλοίο Αχαιός. Όμως το ταξίδι αναβλήθηκε καθώς μόλις σαράντα λεπτά νωρίτερα, στις 16.50 επικοινώνησε μαζί του ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναβάλλονται όλες οι εκδρομές του εσωτερικού. Στην εκδρομή θα συμμετείχαν συνολικά 69 μαθητές του Γενικού Λυκείου Αίγινας.
 
Όπως ήταν λογικό οι μαθητές στεναχωρήθηκαν με αυτή την εξέλιξη. Ο κ. Κουρκούνας είπε ότι όλοι βρίσκονται σε αναμονή, προκειμένου να ενημερωθούν τι θα γίνει τελικά και εάν θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν αργότερα. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB αναφέρει ότι: "Δεκαπέντε λεπτά πριν την αναχώρησή μας. Λυπηρό, αλλά σίγουρα αναγκαίο για την ασφάλεια όλων των παιδιών μας και των οικογενειών τους".
 
Να σημειώσουμε ότι νωρίς σήμερα το μεσημέρι, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας προληπτικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ένα από αυτά ήταν η αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για δύο εβδομάδες. Τα μέτρα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.
 
Το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα το βράδυ με τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Πούντο. Ο κ. Πούντος είπε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το μεσημέρι, τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού θα ίσχυαν από την Δευτέρα 9 Μαρτίου, όμως μετά από συνεννόηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης της Αττικής αποφασίστηκε ότι πρέπει να αναβληθεί αυτή η εκδρομή.
 
Ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας συμφωνεί ότι πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Το σχολείο θα επανεξετάσει τα δεδομένα, ώστε η εκδρομή, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να γίνει μετά από 15-20 ημέρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png