Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και των προγραμματισμό των απολυμάνσεων σε δημοτικά κτήρια και σχολεία στην Αίγινα.

 
Δύο ώρες μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, που ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Υγείας, το Aegina Portal επικοινώνησε με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά ο οποίος δήλωσε: 
 
"Σχετικά με τα σχολεία εμείς ακολουθούμε φυσικά την οδηγία του Υπουργείου Υγείας, από ότι πληροφορούμαστε θα βγάλει σχετική ανακοίνωση και το Υπουργείο Παιδείας. Θα παραμείνουν κλειστά και ο παιδικός σταθμός, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά.



Σχετικά με τα σχολεία και βέβαια και με τα δημοτικά κτήρια, με την διαδικασία του κατεπείγοντος έχουμε αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρεία για την απολύμανση τόσο όλων των σχολείων, αλλά και των δημοτικών κτηρίων της Αίγινας. Δηλαδή όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες, ακόμη και εκεί που δεν συναλλάσσεται ο κόσμος, δηλαδή όπως είναι το ΣΜΑ, όπου γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμάτων, το συνεργείο αυτοκινήτων, στην ΚΕΔΑ, το Λιμενικό Ταμείο, το ΚΕΠ, το κεντρικό κτήριο του Δήμου, όπου γενικότερα υπάρχει δημοτικό κτήριο.
 
Αυτή η εξειδικευμένη απολύμανση θα γινόταν το Σαββατοκύριακο αυτό που μας έρχεται. Στα σχολεία αυτό θα το αναβάλουμε και θα το πραγματοποιήσουμε λίγο πριν ανοίξουν. Το Σαββατοκύριακο αυτό θα πραγματοποιηθεί τελικά η απολύμανση όλων των δημοτικών κτηρίων.
 
Παράλληλα, έχουμε εκτυπώσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, που περιλαμβάνει τις οδηγίες που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης έχουμε συμπεριλάβει τις οδηγίες μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας, που είναι ατομικές οδηγίες, τις έχουν πάρει από τον ΕΟΔΥ αν θυμάμαι καλά".
 
Στην ερώτηση για ποιον λόγο η Επιτροπή Υγείας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, πως δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Αίγινα και εάν αυτό συνέβη εξαιτίας φημών, ο κύριος Ζορμπάς είπε ότι υπήρχε μία φήμη, αλλά όχι επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 
Στην επόμενη ερώτηση για τις προτεραιότητες της διοίκησης για την τρέχουσα και την επόμενη περίοδο, καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, ο κ. Ζορμπάς είπε ότι ο δήμος έχει προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα υλικά προστασίας και τα διαθέτει στις υπηρεσίες του. Επίσης, έγινε συνάντηση με τις καθαρίστριες που φροντίζουν για την καθαριότητα του δήμου και των σχολείων, δίνοντάς τους οδηγίες για τον καθαρισμό και την απολύμανση.
 
Στην συνέχεια ο κ. Ζορμπάς ρωτήθηκε εάν είναι στις προθέσεις της διοίκησης, καταρχήν η ανάλυση των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να έχει στην τοπική οικονομία το ζήτημα του κορωνοΐου ή η λήψη μέτρων, καθώς σταδιακά θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Ο κύριος Ζορμπάς απάντησε ότι αυτό είναι μέσα στις σκέψεις της διοίκησης και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα που μπορεί να πάρει ο δήμος για να βοηθήσει τους επαγγελματίες είναι μέτρα όπως η μείωση στα τέλη καθαριότητας, τα τέλη κοινόχρηστων χώρων κτλ. "Θα πρέπει αυτό να το δούμε γιατί είμαστε στην εξέλιξη αυτού του γεγονότος" είπε και  συμπλήρωσε ότι ίσως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να γίνει μία τέτοια σύσκεψη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png