Απομακρύνθηκε το μεγάλο πεύκο από το Εϋνάρδειο. Εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων και του κτιρίου.


Νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες απομάκρυνσης ενός γιγάντιου πεύκου, το οποίο βρίσκεται στην δεξιά πλευρά της εισόδου του Εϋνάρδειου. Το δέντρο είχε αποκτήσει μεγάλο ύψος και τα κλαδιά του είχαν πέσει πάνω στην σκεπή του κτιρίου καταστρέφοντάς την. Αντίστοιχοι φόβοι εκφράζονται για προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα θεμέλια του κτιρίου, ενώ μόνιμος ήταν ο κίνδυνος από την επαφή του με τα καλώδια της ΔΕΗ που βρίσκονται δίπλα του. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο φόβος των περιοίκων για πρόκληση φωτιάς από τις ξερές πευκοβελόνες ήταν συνεχής.

Με ένα μεγάλο τηλεσκοπικό όχημα στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αντωνίου Πελεκάνου ξεκίνησε το κλάδεμα και στην συνέχεια η απομάκρυνση του μεγάλου δέντρου, μία εργασία ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη, αφού ο όγκος των κλαδιών ήταν εντυπωσιακά μεγάλος. Να σημειώσουμε ότι η Αντωνίου Πελεκάνου και η Μητροπόλεως στην περιοχή του Εϋνάρδειου έκλεισαν για τα οχήματα, όμως οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Τις εργασίες παρακολούθησαν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης. Την όλη προσπάθεια επιμελείται ο κ. Γιώργος Καρύδης, όπως άλλωστε και σε πολλά ακόμη σημεία (δρόμους, κτίρια και πάρκα) της Αίγινας, που κλαδεύτηκαν, καθαρίστηκαν και καλλωπίστηκαν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png