Επιβεβαιώθηκε ως θετικός στον κορονοϊό, ο ασθενής που διακομίσθηκε την Κυριακή από το λιμάνι της Αίγινας. Ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά.

 
Σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είπε ότι επιβεβαιώθηκε ως θετικό το κρούσμα που διακομίσθηκε την Κυριακή και ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο κ. Ζορμπάς είπε: "Υπάρχει αυτό το κρούσμα που το είχαμε ως ύποπτο και αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο, σε νοσοκομείο αναφοράς που διακομίσθηκε ο ασθενής και ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο αντιμετώπισης του COVID-19. Δεν είναι διασωληνωμένος, απλά έχει έλλειψη οξυγόνου, υποξυγοναιμία" και συμπλήρωσε ότι:
 
"Οι συγγενείς του οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι, δεν ήρθαν σε καμία επαφή μαζί του. Παρόλα αυτά έχουν τεθεί σε καραντίνα. Δεν έχουν βγει καθόλου από την οικία τους. Το περιστατικό αυτό παρακολουθείται και εποπτεύεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. Οπότε, μέχρις στιγμής δεν διαφαίνεται ένας κίνδυνος διασποράς".
 
Ο κύριος Ζορμπάς σημείωσε ότι όταν βελτιωθεί ο καιρός ο Δήμος θα ψεκάσει με όχημα και ειδικό απολυμαντικό υγρό και την συγκεκριμένη περιοχή. Ο κ. Ζορμπάς δεν θέλησε να αναφέρει ακριβώς την περιοχή του κρούσματος. Είπε ότι βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή στο Λιβάδι. 
 
Ανέφερε ότι για το ζήτημα έχει ενημερωθεί πλήρως το Κέντρο Υγείας Αίγινας, ενώ την επομένη του περιστατικού ο Δήμος της Αίγινας προχώρησε σε απολύμανση των χώρων όπου βρίσκεται ο θάλαμος των επισκεπτών.
 
Τέλος τόνισε ότι: "Θα ήθελα να πω στους συμπολίτες μου να παραμείνουν ψύχραιμοι. Οτιδήποτε έχουμε νεώτερο και είναι επιβεβαιωμένο, αυτό θα γίνεται στην ώρα του (σ.σ. ενημέρωση). Δεν μπορούμε να βγούμε πριν και απλά να μεταφέρουμε φήμες. Ζητώ συγγνώμη αν κάποιοι είχαν αυτή την αγωνία, που δεν είχαν αυτή την πληροφόρηση, γιατί και εμάς μας πληροφορούν με καθυστέρηση, λόγω και της καθυστέρησης των εργαστηριακών εξετάσεων".

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο άνδρας είναι Έλληνας υπήκοος, ηλικίας 72 ετών και υπάρχει η διαβεβαίωση ότι από την στιγμή που εντόπισε τα συμπτώματα δεν κυκλοφορούσε έξω. Δεν είναι γνωστό εάν η Αίγινα ήταν ο μόνιμος τόπος κατοικίας του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png