Παραμένει το πρόβλημα των μικρών κατολισθήσεων στα Βροχεία. Ο Δήμος απομάκρυνε πέτρες, χώματα και αποψίλωσε την άκρη του δρόμου.

 
Λίγες ημέρες πριν μηχάνημα του δήμου απομάκρυνε τις πέτρες, χώματα και έκανε έναν καθαρισμό - αποψίλωση, από την άκρη του οδοστρώματος, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου Αίγινας - Πέρδικας στο τμήμα της περιοχής των Βροχείων. Η πτώση από πέτρες, μικρού συνήθως μεγέθους, είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση. Το ζήτημα απασχολεί για χρόνια την τοπική κοινωνία και έχει αναγνωριστεί ως πρόβλημα με αυξημένη προτεραιότητα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητάς του. Το ζήτημα έχει συζητηθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ συχνό είναι και το ρεπορτάζ, επί σειρά ετών, για την πτώση πετρών στο οδόστρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι για το έργο, σύμφωνα με την εισήγηση που είχε γίνει στο δημοτικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2019, είχε διατεθεί ποσό ύψους 250.000 ευρώ, από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών, "για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες". Αν και το ποσό θεωρείται μικρό, τότε είχε ειπωθεί ότι μέρος του θα χρησιμοποιηθεί και για την στήριξη τοιχίου που κατέρρεε στο Βαθύ.
 
Η αποδοχή της πίστωσης είχε γίνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση της 21η Ιανουαρίου 2019.
 
Για το έργο έχει εκπονηθεί μελέτη και αναμένεται η παρουσίασή της εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά για την χρηματοδότηση του έργου μάλλον αυτή θα προέλθει από κάποιο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png