Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς το λιμάνι της Αίγινας. Τι δήλωσε για τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.

 
Εντατικοποιούνται το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι σε οχήματα, επιβάτες και συνοδούς, που ταξιδεύουν με τα πλοία της γραμμής από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Αίγινας. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στο Aegina Portal ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς. Ο κ. Ζορμπάς, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη, παρακολούθησαν σήμερα το πρωί την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

Επίσης, ο κ. Ζορμπάς επικοινώνησε με τον Υπολιμενάρχη του Πειραιά, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, όσο αφορά τα οχήματα, τους οδηγούς και τους συνοδούς τους. Πρόκειται γα οχήματα τα οποία δεν είναι δημόσιας ωφέλειας: "Δεν μπορούν να έρθουν συνεργεία τα οποία δεν έχουν προτεραιότητα. Είναι πράγμα που δεν θα γίνεται" ,είπε ο κ. Ζορμπάς.
 
"Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι ο έλεγχος, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στο λιμάνι της Αίγινας από τα αρμόδια λιμενικά όργανα, είναι πολύ εντατικοποιημένος", τόνισε ο δήμαρχος Αίγινας.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας για το οποίο είπε: "Στους πολίτες που ζητούν μία βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, εγώ δεν νομιμοποιούμαι να δώσω καμία βεβαίωση, πράγμα που δεν κάνω". Υπογράμμισε, ότι εάν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος θα πρέπει να απευθύνονται στο Λιμεναρχείο του Πειραιά, για να πάρουν την ειδική άδεια και συμπλήρωσε ότι: "Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται για να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία των πολιτών του νησιού και αυτό είναι το μέλημά μας".
 
Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε και σε ερώτημα του Aegina Portal, για ζήτημα που έγινε γνωστό μετά από επιστολή αναγνώστη. Το θέμα αφορά στην τροφοδοσία του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", από υδροφόρα η οποία μεταφέρει νερό στην Αίγινα.
 
"Το υδροφόρο πλοίο είχε μία εντολή από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να τροφοδοτήσει με νερό, το πλοίο το οποίο είναι σε καραντίνα, το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Η τροφοδοσία από ότι γνωρίζω έγινε στις 23 Μαρτίου. Η εταιρεία αμέσως προέβη σε απολυμάνσεις, για τις οποίες μας έχει στείλει και τα πιστοποιητικά των απολυμάνσεων, καθώς επίσης γίνεται καθημερινά ο έλεγχος του πληρώματος. Το πλήρωμα καθημερινά ελέγχεται. Όπως με διαβεβαιώνουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όσο αφορά το υδροφόρο πλοίο". 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png