Επιστολή Γιάννη Ζορμπά για την αυστηροποίηση του ελέγχου, στην προσκόμιση των δικαιολογητικών για την έκδοση εισιτηρίου επιβίβασης.

 
Την ίδια ώρα που Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, με σημερινή του ανακοίνωση μεταφέρει την αγωνία των δημάρχων που είναι μέλη του (ανάμεσα σε αυτά είναι η Πάτμος, η Μήλος, η Τήλος, η Ιθάκη, η Κάσος, η Αλόννησος, οι Λειψοί, οι Οινούσσες, το Αγαθονήσι, τα Ψαρά, οι Παξοί) και ζητά αυστηροποίηση των μέτρων αφίξεων και μετακίνησης, καθώς υπάρχει ο φόβος πως λόγω της περιόδου του Πάσχα που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα δημιουργηθεί η διάθεση για απόδραση σε αυτά τα νησιά, ο Δήμος Αγκιστρίου και ο Δήμος Αίγινας, κάνουν επίσης μία συστηματική προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουν την αύξηση των αφίξεων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία.



Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, υπάρχουν πληροφορίες, ότι κάποιοι για να γίνει επιτρεπτή η μετακίνησή τους, θα προβούν σε αλλαγή φορολογικής έδρας και συνεπώς αλλαγής της κύριας κατοικίας τους, με υποβολή εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης.
 
Όπως εξηγεί ο κ. Γιάννης Ζορμπάς με αυτό τον τρόπο, κάποιοι μπορούν με μία τροποποιητική δήλωση να αλλάξουν τη φορολογική τους έδρα και άρα την διεύθυνση κατοικίας τους. "Αυτό, επειδή μας προβληματίζει, στείλαμε μία επιστολή στις εταιρίες που πραγματοποιούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τόσο στο Αγκίστρι όσο και στην Αίγινα, ώστε να ελέγχουν την ημερομηνία υποβολής του Ε1 και του εκκαθαριστικού, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να είναι πριν από τις 21/03/2020, δηλαδή πριν από την ταξιδιωτική οδηγία, με την εγκύκλιο που έχει βγει και ισχύει. Αυτό το κοινοποιήσαμε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραι, στο Λιμεναρχείο της Αίγινας και στο 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, με σκοπό να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία των κατοίκων των νησιών μας".
 
Τι αναφέρει η κατεπείγουσα επιστολή του δημάρχου για τους ελέγχους:

Κύριοι,
Πληροφορούμεθα ότι εν’ όψη των εορταστικών ημερών του Πάσχα προτίθενται να επισκεφτούν το νησί μας ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών. Επίσης πληροφορούμεθα ότι για να είναι επιτρεπτή η μετακίνησή τους θα προβούν σε αλλαγή της φορολογικής τους έδρας και συνεπώς της αλλαγής της κύριας κατοικίας τους υποβάλλοντος εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση.

Παρακαλούμε όπως οι έλεγχοι γίνονται ως εξής:
 
1. Προσκόμιση και των πέντε σελίδων του Ε1 Εντύπου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.
Στο άνω μέρος της σελίδας αναφέρεται η ημερομηνία υποβολής της δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι προγενέστερη της 21-3-2020, που εκδόθηκε η ταξιδιωτική οδηγία με σχετική Εγκύκλιο προς αποφυγή εξάπλωσης του COVID 19.
2. Προσκόμιση Εκκαθαριστικού Σημειώματος της Φορολογικής Δήλωσης με ημερομηνία
έκδοσης προγενέστερη της 21-3-2020.
3. Προσκόμιση Βεβαίωσης Κατοικίας Ειδικής Χρήσης για νησιώτες από τον ιστότοπο της aade.gr
 
Η διαφύλαξη της υγείας των μόνιμων κατοίκων του νησιού μας αποτελεί κυρίαρχο στόχο στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η χώρα μας και εν γένει η ανθρωπότητα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png