Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι στην μετακίνηση των επιβατών στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Εποπτεύονται και τα απομακρυσμένα, μικρά λιμάνια του νησιού.

 
Και μετά το Πάσχα, θα συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι, που αφορούν στην μετακίνηση των επιβατών των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που ταξιδεύουν προς το λιμάνι της Αίγινας, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μιλώντας στο Aegina Portal. Επιπλέον, ξεκίνησε πριν από την περίοδο του Πάσχα και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η εποπτία σε όλα τα απομακρυσμένα, μικρά λιμάνια του νησιού, για τυχόν περιπτώσεις άσκοπης μετακίνησης πολιτών, που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Αίγινας. Απαντώντας στην φημολογούμενη αποβίβαση επιβατών από ιδιωτικά σκάφη σε άλλα σημεία του νησιού, ο κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε ότι:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal."Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου, ότι τόσο προσωπικά εγώ ο ίδιος, όσο η δημοτική αρχή, βρίσκεται και έχει μία άριστη συνεργασία με τον τοπική Λιμενική Αρχή και επίσης και με το Α.Τ. Αίγινας. Καθημερινά, εδώ και περίπου δέκα μέρες, την νύχτα ιδιαίτερα, γίνονται περιπολίες από το επανδρωμένο όχημα της Λιμενική Αρχής, καθώς επίσης όμως, σε αυτή τη συνεργασία που προείπα, υπάρχει και από τον δήμο Αίγινας προσωπικό και άτομα, εθελοντές κυρίως, οι οποίοι εποπτεύουν και παρακολουθούν όλους τους απομακρυσμένους λιμένες του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε, με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας".