Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γεώργιος Σουλιώτης, εξηγεί τι πρέπει να προσέξουμε στην αντιπυρική περίοδο.

 
Με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ο προϊστάμενος του  Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γεώργιος Σουλιώτης, μίλησε στο Aegina Portal ενημερώνοντας του κατοίκους της Αίγινας ότι θα πρέπει να κάψουν τα κλαδέματα που έχουν συγκεντρώσει, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου, καθώς από την Παρασκευή 1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και απαγορεύονται οι καύσεις.

Ειδικά, για τους παραθεριστές που θα θελήσουν να καθαρίσουν οικοπεδικούς χώρους είπε: "Θέλω να επιστήσω ειδικά την προσοχή και στους παραθεριστές, οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν το Πάσχα στο νησί και θα έρθουν το καλοκαίρι, όταν θα προβούν σε καθαρισμούς οικοπεδικών χώρων, να έρχονται σε συνεννόηση με τον δήμο Αίγινας. Όταν πρόκειται για μεγάλες ποσότητες χόρτων να κανονίζουν κάποιο ραντεβού να περνάει ο δήμος να τα παίρνει, όπως και το πράττει και να μην βγαίνουν στους δρόμους χωρίς να υπάρχει κάποιο πλάνο και σχέδιο και να πετάνε όπου βρούνε ξερά χόρτα".
 
"Εύχομαι να πάμε καλά, όπως πάμε όλα τα χρόνια και στην Αίγινα και όλοι οι συνάδελφοι που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλη τη χώρα, ούτως ώστε να διατηρούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας ακέραιο. Να έχουμε όλοι τον νου μας σε αυτά τα πράγματα, ώστε να μην δημιουργηθούν τυχών προβλήματα", συμπλήρωσε ο κ. Σουλιώτης.