Από τις 17 Μαΐου οι λειτουργίες στις εκκλησίες, θα μπορούν να πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή των πιστών.


Δύο ημερομηνίες για την άρση των προσωρινών περιοριστικών μέτρων που αφορούν τις εκκλησίες, έδωσε κατά την σημερινή ενημέρωση η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Από 4 Μαΐου, οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή, ενώ από τις  17 Μαΐου οι λειτουργίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή των πιστών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως είπε: Ευχαριστούμε θερμά την Εκκλησία της Ελλάδος, για την εξαιρετικά υπεύθυνη στάση που επέδειξε ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο του Πάσχα. Επίσης, ευχαριστούμε τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών και δογμάτων, για την άριστη συνεργασία και τη στήριξή τους στην κοινή μας προσπάθεια.
  • Από 4 Μαΐου, οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή.
  • Από 17 Μαΐου, οι λειτουργίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται με συμμετοχή πιστών.
  • Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που θα αποσαφηνιστούν πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.