Ανησυχία για την κοινή μεταφορά μαθητών και κατοίκων της Αίγινας στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Τι προβλέπει η ΚΥΑ για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.



Την ανησυχία του για την κοινή μεταφορά επιβατών και κατοίκων της Αίγινας κατά την εκτέλεση του πρωινού δρομολογίου του ΚΤΕΛ, εξέφρασε με επιστολή του προς το Γραφείο Δημάρχου, που κοινοποιείται στο Aegina Portal, κάτοικος της Αίγινας. Η ερώτηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς μόλις χθες έγινε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τα μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



 
Η επιστολή αναφέρει ότι:
 
Θα ήθελα λίγο από τον χρόνο σας για κάποια διευκρίνηση σχετικά με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ.  Όπως γνωρίζετε από την Δευτέρα 11 του μηνός, επαναλειτουργούν τα λύκεια στό νησί μας, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. πιστεύω ότι θα αλλάξουν και θα προσαρμοσθούν σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών.
Με όλο τον σεβασμό, το δρομολόγιο των 08.00 που μεταφέρει μαθητές μεταφέρει επίσης και κατοίκους των χωριών προς την πόλη της Αίγινας όλων των ηλικιών (φυσικό είναι διότι πως αλλιώς θα κατέβουν οι άνθρωποι για να διεκπεραιώσουν πολλά θέματά τους) τα λεωφορεία όμως γεμίζουν! Υπάρχει κάποιο σχέδιο γι΄ αυτή την κατάσταση;
 
Θα υπάρξει κάποιο πλάνο; Όπως καταλαβαίνετε οι ημέρες που ζούμε το απαιτούν.
 
Σας παρακαλώ (αν δεν το έχετε ήδη επιχειρήσει ) ελέγξτε το πρόβλημα αυτό και ενημερώστε τους κατοίκους διότι υπάρχει κάποια ανησυχία (και είναι εύλογο το ερώτημα και η ανησυχία τους για λόγους υγείας).
 
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 
Αυτά αναφέρει ο κάτοικος της Αίγινας στην επιστολή του. Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που έγινε ΦΕΚ χθες.

Μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών:

1. α. Κατά τη μετακίνηση των μαθητών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού.
β. Κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε συνολικά να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος.
γ. Τα οχήματα μεταφοράς μαθητών απολυμαίνονται καθημερινά πριν και μετά τη μεταφορά, αναλόγως των επιφανειών, είτε με τη χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος είτε με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 0,1% (διάλυμα χλωρίνης 10:1, ήτοι 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης), ακολουθεί φυσικός αερισμός και κενό μεσοδιάστημα μεταξύ των χρήσεων.
2. Οδηγοί οχημάτων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας.
3. Ειδικά για τα ιδιωτικά σχολεία, είναι δυνατή η μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχολικά λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης που έχουν καθίσματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τηρουμένων αναλόγως των μέτρων της παρ. 1. 4.
4. Οι περιορισμοί του άρθρου 4 της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27815/3.5.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών (Β’ 1647), όπως αυτό τροποποιείται με την παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας, δεν έχουν εφαρμογή κατά τη μεταφορά των μαθητών.
5. Το παρόν ισχύει έως τις 17.5.2020.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png