"Επανήλθαν" τα παγκάκια στην παραλία, ετοιμάζονται και τα καταστήματα.


Η εικόνα από τα αναποδογυρισμένα παγκάκια στην παραλία της Αίγινας, ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές, κατά την περίοδο της καραντίνας που βίωσε το νησί. Στις 21 Μαρτίου ο Δήμος της Αίγινας, εφάρμοσε μία πρακτική, που ακολούθησαν εκείνη την περίοδο αρκετοί από τους δήμους της χώρας. Απομάκρυνε τα παγκάκια από τις θέσεις τους και τα τοποθέτησε ανάποδα. Αυτή η πρακτική υιοθετήθηκε στην παραλία και σε άλλα κεντρικά σημεία, όπως η Πλατεία Εθνεγερσίας ή η παραλία στα "Πευκάκια". Στόχος εκτός από το πρακτικό κομμάτι, να επικοινωνήσει το μήνυμα, ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν θα πρέπει να βγαίνουν και να κάθονται σε κοινόχρηστους χώρους. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Με την σταδιακή άρση των μέτρων τα παγκάκια επανήλθαν στην θέση τους, δημιουργώντας έναν ισχυρό συμβολισμό για όσους αγαπούν τις βόλτες και την ρέμβη στην παραλία. Μαζί με τα παγκάκια, ετοιμάζονται να επιστρέψουν και τα cafe της παραλίας, με το αρχικό σχέδιο να έχει ορίσει ως ημερομηνία την 1η Ιουνίου. Πάντως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση, οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση θα παρθούν μετά τις 18 Μαΐου, με την παραχώρηση του επιπλέον δημόσιου χώρου, χωρίς επιπλέον χρέωση, να βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png