Κλειστός παραμένει ο δήμος Αίγινας, λόγω των μέτρων για τον Κορονοϊό. Εξυπηρέτηση τηλεφωνικά ή με ραντεβού μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης.

 
Το Aegina Portal επισκέθηκε σήμερα το πρωί το δημαρχείο, καθώς αρκετοί ήταν οι πολίτες που ρωτούσαν για την λειτουργία του. Ο δήμος εξακολουθεί να παραμένει κλειστός, λόγω των μέτρων για τον Κορονοΐό, που τέθηκαν σε ισχύ από την Δευτέρα 16 Μαρτίου. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια νεώτερη ανακοίνωση από τον δήμο για την αναστολή των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί στις 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτά τα μέτρα οι κάτοικοι του νησιού εξυπηρετούνται μόνο τηλεφωνικά ανάλογα με το αίτημα που θέλουν να υποβάλλουν. Στο Δήμο θα προσέρχονται κατόπιν ενημέρωσής τους από την αρμόδια Υπηρεσία και μόνο εάν αυτό απαιτείται, ώστε να παραλάβουν απαραίτητα έγγραφα, πιστοποιητικά κ.λ.π.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου για την λειτουργία του Δημοσίου και των ΟΤΑ, υπενθυμίζεται εκ νέου ότι το εξυπηρετούμενο κοινό – οι πολίτες θα προσέρχονται στις Δημόσιες Υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά, διατηρουμένων σε ισχύ των όσων μέχρι στιγμής ισχύουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όταν υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση από τον δήμο της Αίγινας για την λειτουργία του θα δημοσιευθεί αμέσως.