Την πρόθεση να επιτραπεί η μετακίνηση στα νησιά από τις 25 Μαΐου, διατύπωσε ο Νίκος Χαρδαλίας. Από τις 17 Μαΐου επιτρέπονται οι λειτουργίες με την συμμετοχή πιστών.

Στην σημερινή ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ο υφυπουργός διατύπωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπεί η μετακίνηση στα νησιά από τις 25 Μαΐου. Είπε συγκεκριμένα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




"Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πρόθεσή μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί, και το τονίζω αυτό, στα μέσα της άλλης εβδομάδας και με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, αλλά και στα νησιωτικά μας συμπλέγματα. Όπως γνωρίζετε, παρακολουθούμε την κατάσταση καθημερινά και με βάση τα πραγματικά δεδομένα και μόνο, κινούμαστε μέχρι σήμερα.
Στη συνέχεια, θα ήθελα να αναφερθώ στους χώρους λατρείας και στο τι θα ισχύει σε αυτούς από την Κυριακή 17 Μαΐου. Από την Κυριακή, λοιπόν, επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια (γάμοι και βαπτίσεις), με τη συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες.
Ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει, καθορίζεται από την αναλογία, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα.
Για παράδειγμα, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τ.μ. μπορεί να δεχτεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 800 ή 1.000 ή 1.500 τ.μ. μπορεί να δεχτεί ως 50 άτομα.
Επιπλέον, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού. Σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους, αποσαφηνίζεται ότι ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων.
Στη συνέχεια, θα ήθελα να τονίσω ξανά πόσο σημαντική είναι η τήρηση των αποστάσεων. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Πολλοί θα πάνε σε παραλίες, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Πρέπει να υπενθυμίσουμε την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων ανάμεσα στις διαφορετικές παρέες και στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Είναι σημαντικό για να προστατεύσουμε την προσπάθειά μας".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png