Τα καταστήματα προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία τους. Η προσαρμογή στα νέα μέτρα θα διαφοροποιήσει την εικόνα που γνωρίζαμε.

 
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πια για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που επαναλειτουργούν στην Αίγινα από την Δευτέρα 25 Μαΐου, συμπληρώνοντας περισσότερους από δύο μήνες, από τότε που έμειναν κλειστά λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοΐού. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν. Η λειτουργία των καταστημάτων θα γίνει με τους όρους και την εφαρμογή των νέων δεδομένων, που αφορούν στις αποστάσεις και άλλα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Πρόκειται για μία καινούργια πραγματικότητα, που απαιτεί σύντομη προσαρμογή και αποτελεσματικότητα, αφού αφορά ζητήματα προστασίας της υγείας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το πως θα "οπτικοποιηθεί" όλη αυτή η προσαρμογή, δηλαδή το ποια θα είναι η καινούργια εικόνα που θα αντικρίσουν οι πελάτες των καταστημάτων, θα φανεί σταδιακά από την Δευτέρα και μετά, οπότε και η ζωή στα πολυσύχναστα σημεία, όπως είναι τα καταστήματα της παραλίας θα επανέλθει.
 
Σήμερα, κεντρικές ενημερωτικές ιστοσελίδες παρουσίασαν τις δυνατότητες που προσφέρουν μεγάλοι δήμοι, όπως ο δήμος Αθηναίων και ο δήμος Τρικάλων, προκειμένου οι επαγγελματίες να μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά ή για μείωση τελών. Πρόκειται για μία σημαντική παράμετρο της όλης προσαρμογής.
 
Σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε το Aegina Portal, για την παραχώρηση επιπλέον χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα, προς τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που έγινε χθες, απάντησε ότι έχει γίνει μία σύσκεψη με τον ίδιο, την τεχνική υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών και πως επεξεργάζονται κάποια στοιχεία για να εκπονηθεί μία μελέτη.
 
Οι αλλαγές που θα επιφέρει η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα αποτελέσει μέρος των προσαρμογών, με σημαντικές, αλλά όχι μόνιμου χαρακτήρα αποφάσεις, που αφορούν απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, στάσης και στάθμευσης, μονοδρομήσεις κτλ. Όλα μετά από τη μελέτη που θα εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία και που θα πρέπει να εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Οι αλλαγές θα πρέπει να συνοδεύονται με την μέριμνα για την κυκλοφορία των πεζών, των ΑΜΕΑ, την διευκόλυνση των μόνιμων κατοίκων κτλ.
 
Η προσαρμογή στα νέα μέτρα θα διαφοροποιήσει την εικόνα που γνωρίζαμε και ένα από τα ζητούμενα θα είναι (εκτός από την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας) και η βελτίωση των όρων της καθημερινότητας, που συνιστούν την ελευθερία στην κίνηση των πεζών, των ΑΜΕΑ και το παρκάρισμα, με τους όρους όμως της αισθητικής που απαιτεί η φυσιογνωμία της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png