Επίσκεψη της κ. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στην Αίγινα. Ενημέρωση για τον καθαρισμό των ρεμάτων, επίσκεψη στο Λεούσειο και συνάντηση με φορείς του νησιού.


Την Παρασκεύη 22 Μαϊου η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, επισκέφθηκε την Αίγινα, για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ελέγξει τον προγραμματισμό έργων για τον καθαρισμό των ρεμάτων σε διάφορα σημεία του νησιού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στην τελευταία της επίσκεψη, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη, τον προέδρο της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη, τον κ. Νικο Βλαστό από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τον κ. Στέλιο Στρατηγό πρόεδρο του τοπικού συλλόγου του Μαραθώνα, επιθεώρησε διάφορα κομβικά σημεία για την ομαλή λειτουργία και τον καθαρισμό των ρεμάτων και συζήτησε για διάφορα ζητήματα που αφορούν σε διευθέτηση προβλημάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία και αποτελούν αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. 

Στο Δελτό Τύπου που εξέδωσε σήμερα αναφέρει τα ακόλουθα: "Συνάντησε  στο Λεούσειο ίδρυμα τους υπεύθυνους του Ιδρύματος και  συνεχάρη τους εθελοντές του Δήμου οι οποίοι  παραλαμβάνουν τα γεύματα του Προγράμματος σίτισης της Περιφέρειας και   φροντίζουν για τη διανομή τους. Η διανομή στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του νησιού έχει ξεκινήσει από το Πάσχα με απόλυτη επιτυχία.

Έγινε αυτοψία  στον καθαρισμό των ρεμάτων, για την  αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Στην ενημέρωση που ακολούθησε από τους εργολάβους των έργων η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών από τα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε να επιταχυνθούν οι καθαρισμοί ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στις έντονες βροχοπτώσεις.
Έγινε επίσης αυτοψία  στα προβληματικά  τμήματα   του οδοστρώματος  της Αίγινας καθώς και σε κατασκευαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ανοιχτό στάδιο της Αίγινας.

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων συναντήθηκε με τον Αγροτικό σύλλογο Αίγινας όπου άκουσε τις προτάσεις του συλλόγου για έργα ήπιων παρεμβάσεων για εξασφάλιση επαρκών  ποσοτήτων άρδευσης.
Η αυτοψία συνεχίστηκε στα συνεργεία ψεκασμού προνυμφοκτονίας .

Το πρόγραμμα συνεχίζεται χωρίς καμία παράλειψη  και στους χρόνους που απαιτείται τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης. Τέλος η κυρία Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη σε δηλώσεις της  ανακοίνωσε την ολοκλήρωση  όλων των διαδικασιών που προβλέπονται ώστε τα  έργα κατασκευής των λιμανιών στην Πέρδικα και στην Αγία Μαρίνα στην Αίγινα να ξεκινήσουν  σε λίγες ημέρες. Η Περιφέρεια Αττικής τόνισε  είναι σε θέση πλέον να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών των λιμανιών που τόσο πολύ ανέμεναν οι πολίτες της Αίγινας.  Είναι ένα έργο πνοής, ένα έργο ανάπτυξης που θα ανεβάσει το επίπεδο του τουρισμού στο νησί και θα αυξήσει  την ανταγωνιστικότητα  του. Η επίβλεψη των τεχνικών μας υπηρεσιών θα είναι σε καθημερινή βάση ώστε να καταφέρουμε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε ολοκληρώσει τα έργα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png