Στην περίοδο του κορονοϊού και των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον τουρισμό, η Αίγινα συνεχίζει να στερείται οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας.

 
Δύο περιστατικά που σημειώθηκαν πρόσφατα στο νησί και απαιτούσαν την μεταφορά τραυματία με ασθενοφόρο, ανέδειξαν για μία ακόμη φορά, το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Κι αυτό, την ώρα που οι μικρές υποδομές υγείας του νησιού, θα πρέπει να ενισχυθούν για να εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της τουριστικής περιόδου, σε εποχή κορονοϊού και υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον τουρισμό, που για πρώτη φορά ισχύουν και αποτελούν μια καινούργια πραγματικότητα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η εξίσωση ενδεχομένως να είναι δύσκολη και η Αίγινα όπως και οι υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας, να μπαίνουν σε αυτό που περιγραφικά χαρακτηρίζεται ως "αχαρτογράφητα νερά", αφού παρόμοια εμπειρία δεν υπάρχει.
 
Η είδηση της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου (μέσα από τις ανάγκες που αποκαλύπτονται στην καθημερινότητα) λειτουργεί πια, ως ένα σημείο αναφοράς για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας, αφού ως είδηση επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά για πολλά χρόνια. Για τους νέους γονείς αυτό το σημείο αναφοράς μπορεί να είναι ο παιδίατρος. Η μονιμότητα όμως που αποκτούν αυτές οι ελλείψεις, δημιουργούν ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία και δυσπιστία για την πρόθεση της κεντρικής διοίκησης να λύσει αποτελεσματικά και μόνιμα ένα πρόβλημα.
 
Προτάσεις υπήρξαν, ήταν όμως εναλλακτικές και μέχρι σήμερα δεν οδήγησαν σε λύση του προβλήματος.
 
Οι ελλείψεις και οι αυξημένες απαιτήσεις της επόμενης περιόδου, αποτελούν τα δύο δεδομένα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι όμως χρειάζονται ενημέρωση και αποτελεσματικές λύσεις για ένα τόσο ζωτικό τομέα όπως αυτόν της υγείας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png