Περιστατικό κορονοϊού στην Αίγινα: "Δεν έχουμε οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση, από οποιαδήποτε δημόσια αρχή", είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

 
"Δεν έχουμε οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από οποιαδήποτε δημόσια αρχή", τόνισε ο δήμαρχος και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας, κ. Γιάννης Ζορμπάς μιλώντας αργά σήμερα το βράδυ στο Aegina Portal, σχετικά με το περιστατικό του κορονοϊού στο νησί, που έγινε γνωστό σήμερα το πρωί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Γιάννη Ζορμπά, ο άντρας ταξίδεψε από την Αγγλία και μέσω Βελιγραδίου έφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μαζί με τη σύζυγό του. Στο αεροδρόμιο έκανε τεστ για κορονοϊό. Ο φορέας που διενήργησε το τεστ ήταν η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ο άντρας έφτασε στην Αίγινα χθες και το μεσημέρι συμμετείχε στην κηδεία του προσφιλούς του προσώπου που έγινε στην εκκλησία της "Παναγίας της Πολίτισσας" στον Μεσαγρό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:45 επικοινώνησαν μαζί του από την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενημερώνοντας τον ότι είναι θετικός και η σύζυγος του είναι αρνητική. Στην συνέχεια επικοινώνησε με το Κέντρο Υγείας Αίγινας και με τους συγγενείς του στην Αγγλία. Οι συγγενείς του στην Αγγλία μαθαίνοντας ότι ήταν θετικός, εξετάστηκαν και εκείνοι, αλλά τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά, όπως τον ενημέρωσαν σήμερα το πρωί.
 
Ο κ. Ζορμπάς τόνισε ότι όλες οι πληροφορίες προέρχονται από τον ίδιο τον άνδρα και ότι δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από οποιαδήποτε επίσημη αρχή. Σημείωσε ότι ούτε ο δήμος της Αίγινας, ούτε το Κέντρο Υγείας, ούτε το Αστυνομικό Τμήμα, είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή. Για το ίδιο θέμα είπε ότι κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία του "Ελευθέριος Βενιζέλος", όμως δεν τον ενημέρωσαν, όχι τουλάχιστον μέχρι σήμερα το βράδυ.
 
Ο άνδρας είναι ασυμπτωματικός και φιλοξενείται απομονωμένος στο Μεσαγρό. Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι επικοινώνησε μαζί του δηλώνοντάς του ότι είναι στην διάθεσή του για ότι χρειαστεί από τρόφιμα, φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο. Ο άνδρας τον ενημέρωσε ότι τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, στο αεροδρόμιο και στο πλοίο τηρούσε τα μέτρα προστασίας και φορούσε μάσκα. Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι διατηρούν κάποιες αμφιβολίες όσο αφορά, όχι την εγκυρότητά του τεστ, αλλά το αποτέλεσμά του και ανέφερε την εκτίμησή του ότι εάν μολύνθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ίσως το ιικό φορτίο να είναι μικρό
 
Σε ερώτηση εάν έχει γίνει και το δεύτερο τεστ, απάντησε πως όχι. Σε άλλη ερώτηση εάν έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών από τον ΕΟΔΥ απάντησε επίσης αρνητικά.
 
Ερωτηθείς για τις επαφές που είχε στην Αίγινα, μέχρι και το διάστημα μετά την τελετή της κηδείας, διάστημα το οποίο δεν γνώριζε ότι είναι θετικός, ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι ο άνδρας του είπε πως τηρούσε τα μέτρα προστασίας.
 
Από την συζήτηση με τον κύριο Ζορμπά και τις ερωτήσεις που ακολούθησαν φάνηκε ότι υπάρχει ένα κενό στην ενημέρωση του Δήμου της Αίγινας, του Κέντρου Υγείας και του Αστυνομικού Τμήματος, από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές.
 
Να συμπληρώσουμε, ότι σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το δεύτερο τεστ θα γίνει αύριο και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός 24 ωρών. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Υγείας του Δήμου συνεδρίασε εκτάκτως γι' αυτό το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι σχύει μονοήμερη καραντίνα μέχρι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των τεστ, 7ήμερη οι "χαμηλού κινδύνου" επαφές και 14ήμερη για τα κρούσματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png