Κατασβέστηκε μετά από συντονισμένη πυροσβεστική επιχείρηση, μεγάλη εστία φωτιάς σε δύσβατη περιοχή κοντά στον Ελαιώνα.


Μεγάλη εστία φωτιάς που εντοπίστηκε πριν από τις 6 σήμερα το απόγευμα, σήμανε συναγερμό στον Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο πυροσβεστικά οχήματα, συνοδεία ενός ακόμη μικρότερου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, κατευθύνθηκαν προς τα ψηλά σημεία της Αιγινήτισσας. Ο καπνός από την εστία της φωτιάς ήταν εμφανής ακόμη και από το κέντρο της Αίγινας, καθώς το κύριο χαρακτηριστικό της εστίας, εκτός από το δύσβατο της περιοχής ήταν και το μεγάλο της μέτωπο.

Λίγο μετά τις 18:15 έγινε γνωστό ότι στην περιοχή έφτασε και ξεκίνησε να επιχειρεί πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ μετά από 20 περίπου λεπτά στο σημείο κατέφθασε και δεύτερο ελικόπτερο που ξεκίνησε να κάνει ρίψεις. Η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα μαντριά που υπάρχουν στην περιοχή και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, χωρίς τελικά να τα απειλήσει, λόγω των συντονισμένων ενεργειών. 
 
Αργότερα η φωτιά περιορίστηκε στην περιοχή "Λυκόβουνο". Ευτυχώς, οι καίριες ρίψεις των πυροσβεστικών ελικοπτέρων απέκοψαν την φωτιά και τελικά την περιόρισαν στον ελάχιστο, καθώς η δυσκολία κίνησης των επίγειων μέσων ήταν μεγάλη, λόγω του δύσβατου εδάφους. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι εάν είχε φτιαχτεί ο δρόμος που ξεκινά από την Β' Πλαζ Μαραθώνα και κατευθύνεται προς τον Ελαιώνα, τα οχήματα της πυροσβεστικής θα είχαν εύκολη πρόσβαση στην εστία της φωτιάς.
 
Εκτός από τα δύο ελικόπτερα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας επιχείρησε με 7 πυροσβεστικά οχήματα και 16 άντρες, ενώ μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας που επιχείρησε στη περιοχή με τρία οχήματα. Στην κατάσβεση συμμετείχαν και δύο υδροφόρα οχήματα του δήμου Αίγινας.
 
Μετά τις 19:30 οι εστίες της φωτιάς είχαν πλέον περιοριστεί αισθητά και το ένα από τα δύο ελικόπτερα επέστρεψε στην βάση του, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η φωτιά κατασβέστηκε.
 
Στο σημείο της επιχείρησης βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νίκος Πτερούδης και Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την εξέλιξη της φωτιάς και μερίμνησε για τα εναέρια μέσα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png