Μία συναυλία στην Γιορτή Φιστικιού και μία παράσταση στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής στο πρόγραμμά της.


Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Αίγινα, εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στην συνεδρίαση του Πε.Συ. στις 26 Ιουνίου, σε θέμα που αφορούσε τις εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2020. Η μία αφορά την 12η Γιορτή Φιστικιού και πρόκειται μία μουσική συναυλία, ενώ η δεύτερη μία θεατρική παράσταση στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, που φέτος είναι επετειακό, καθώς συμπληρώνει δέκα χρόνια προσφοράς. Ποιο συγκεκριμένα, η απόφαση της Περιφέρειας αναφέρει τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Γιορτή Φιστικιού.
Η Γιορτή του Αιγινήτικου Φιστικιού, είναι η μεγαλύτερη καθιερωμένη ετήσια γιορτή στην Αίγινα, αφιερωμένη στο πασίγνωστο προϊόν του νησιού, το Αιγινήτικο φιστίκι που ξεχωρίζει για την ποιότητα και τη γεύση του. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της Αίγινας και η προβολή που εξασφαλίζει αυτή η διοργάνωση, στον τόπο, είναι πολύπλευρη. Φέτος η γιορτή θα είναι τετραήμερη και έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει τη 12η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας, με μία  μουσική συναυλία, σε προτεινόμενο από τον Δήμο χώρο όπου θα μπορούν να τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Το κόστος προϋπολογίζεται να ανέλθει έως το ποσό των 13.000€, πλέον Φ.Π.Α. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται καλλιτεχνικές αμοιβές ηχητική και φωτιστική κάλυψη, μετακίνηση και καλλιτεχνική επιμέλεια.

Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.
Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην πόλη της Αίγινας το Φεστιβάλ Θεάτρου, κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξενούνται αξιόλογες παραστάσεις με σημαντικούς πρωταγωνιστές, της θεατρικής σκηνής. Φέτος η διοργάνωση συμπληρώνει τα 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει μία θεατρική παράσταση έως του ποσού των 4.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., πλέον πνευματικών δικαιωμάτων, αν προκύπτουν. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει καλλιτεχνική αμοιβή και έξοδα ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png