Σε έξαρση οι διαρρήξεις. Τρομοκρατημένοι πολλοί από τους κατοίκους της Αίγινας.


Σε έξαρση φαίνεται ότι βρίσκονται αυτό το τελευταίο διάστημα οι διαρρήξεις στην Αίγινα, καθώς καθημερινά έρχονται στο φως όλο και περισσότερες περιπτώσεις συμπολιτών μας, που έπεσαν ή παραλίγο να παίσουν θύματα διάρρηξης. Υπάρχουν δύο κατηγορίες κατοίκων της Αίγινας που βιώνουν το πρόβλημα: Οι πρώτοι είναι επαγγελματίες που φτάνοντας το πρωί στο κατάστημα ή στην επαγγελματική τους στέγη βρίσκοντας παραβιασμένη την πόρτα τους και κάποια από τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του χώρου να έχουν "κάνει φτερά". Η δεύτερη κατηγορία, που είναι και οι πολυπληθέστερη, είναι αυτή που οι διαρρήκτες έχουν προσπαθήσει ή έχουν καταφέρει να διαρρήξουν σπίτια και μάλιστα την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος που ακολουθούν οι διαρρήκτες σε αυτά τα πρόσφατα κρούσματα, είναι να ξεβιδώνουν την κλειδαριά της πόρτας και με πραγματικά αθόρυβο και αριστοτεχνικό τρόπο να μπαίνουν στα σπίτια χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κανέναν. Ο κύριος στόχος τους είναι χρήματα, κινητά τηλέφωνα, γενικά αντικείμενα τέτοιας αξίας. Κάποιοι από όσους έπεσαν θύματα διάρρηξης πραγματικά δεν κατάλαβαν ή άκουσαν το παραμικρό. Απλά είδαν αναμμένα τα φώτα και κάποια αντικείμενα να έχουν εξαφανιστεί.

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα "χτυπήματα" που γίνονται κατά τη διάρκεια μιας νύχτας είναι πολλαπλά. Τα νέα μεταδίδονται γρήγορα από στόμα σε στόμα, κάνοντας ιδιαίτερα τους μοναχικούς και ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού να ζουν σε καθεστώς φόβου, ενώ τους επαγγελματίες να ανησυχούν για την τύχη της περιουσίας τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png