Μετά από συντονισμένη πυροσβεστική επιχείρηση, κατασβέστηκαν εστίες φωτιάς στις περιοχές της Αιγινήτισσας και σε πλαγιά προς τη περιοχή του Σφεντουρίου.


Ρεπορτάζ Σταύρος Ρωπαΐτης - Μαρία Μαλτέζου.
Με μία μεγάλη και συντονισμένη πυροσβεστική επιχείρηση που ξεκίνησε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι και συμμετείχαν 7 οχήματα και 18 πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, δύο καναντέρ και δύο υδροφόρες του δήμου Αίγινας, κατασβέστηκε τελικά σήμερα το απόγευμα εστίες φωτιάς στις περιοχές της Αιγινήτισσας και σε πλαγιά προς τη περιοχή του Σφεντουρίου. Ευτυχώς από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν σπίτια. Στο video που ακολουθεί πλάνα από την επιχείρηση κατάσβεσης και οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά στο ραδιόφωνοτου Aegina Portal.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ορεινή, δύσβατη περιοχή της Αιγινήτισσας, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Aegina Portal αρχικά ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Καραγιάννης και επιβεβαίωσε αργότερα ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, επρόκειτο τελικά για δύο εστίες, καθώς υπήρχε και μία δεύτερη με κατεύθυνση προς την περιοχή του Σφεντουρίου.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal το ελικόπτερο έφτασε στο σημείο του συμβάντος λίγο μετά τις 15:30 επιτυγχάνοντας καίριες ρίψεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα κατέφθασε το πρώτο από τα δύο καναντέρ και στην συνέχεια και δεύτερο.
 
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η δύναμη τους Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας αντιμετώπισε το πρόβλημα της έλλειψης δρόμων και πρόσβασης προς την πυρκαγιά, όπως ακριβώς είχε συμβεί στην πυρκαγιά στο Ελαιώνα στις 29 Ιουνίου, όπου και εκεί τα εναέρια μέσα συνέβαλα τα μέγιστα.
 
Το απόγευμα ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal έκανε λόγο για δύο εστίες φωτιάς, όπως νωρίτερα και ο υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Καραγιάννης. Η μία προς την πλευρά της Αιγινήτισσας και η δεύτερη προς την πλευρά του Σβεντουρίου.
 
Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή Πέρδικα της νήσου Αίγινας, για την άμεση διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png