Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης για θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση και στην καθαριότητα.

 
Ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν στην καθαριότητα και ειδικά στην ανακύκλωση στην Αίγινα, έκανε σήμερα ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης. Μιλώντας στο Aegina Portal αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν κατά την περίοδο της καραντίνας και του κορονοϊού τόσο στην ενημέρωση των κατοίκων, όσο και στην επέκταση της ανακύκλωσης σε όλες τις περιοχές της Αίγινας. Αυτή τη στιγμή η ανακύκλωση στο νησί "οδεύει" στο 7-8%, ποσοστό το οποίο ο κύριος Πτερούδης χαρακτήρισε "λίγο", σημειώνοντας ότι θα έπρεπε η ανακύκλωση να έχει επιτύχει πολύ γρήγορα τον στόχο του 10%.

Επίσης, επισήμανε κακή χρήση των μπλε κάδων, καθώς όπως είπε πετιούνται μέσα σε αυτούς ακόμη και κρέατα. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι τα καθαρά χαρτόνια από τις συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμα. "Δεν μπορούμε να τα πετάμε στους πράσινους κάδους, που είναι οι κάδοι των οργανικών και όλων των υπολοίπων. Θα παρακαλέσω λοιπόν για άλλη μία φορά, μην πετάτε χαρτόνια μέσα στους κάδους που είναι εκτός ανακύκλωσης". Ο δήμος θα έχει τον Σεπτέμβριο ή λίγο αργότερα ένα αυτοκίνητο που θα μαζεύει μόνο χαρτόνια.
 
Για το θέμα των οργανικών και των υπολοίπων απορριμάτων είπε ότι: "Νομίζω ότι πάμε καλύτερα από παλιά. Αυτή τη στιγμή έχουμε στήσει σχεδόν, όχι όλη την Αίγινα, μας λείπουν ακόμη οι Αγίοι και ένα κομμάτι της Σουβάλας, για να έχουμε στήσει όλους τους καινούργιους μας κάδους. Αυτό θα γίνει μέσα στη προσεχή εβδομάδα και θα είμαστε (σ.σ. έτοιμοι) δηλαδή μέσα στο μήνα Αύγουστο, που ο μήνας Αύγουστος είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας. Πιστεύω ότι παρόλο ότι δεν είχαμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό που θα έπρεπε, σήμερα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που είναι αρκετά καλό. Ελπίζω ότι θα πάμε καλύτερα τον επόμενο χρόνο".
 
Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αίγινας για την προσοχή που δείχνουν στην απόθεση των απορριμάτων, επισήμανε όμως ότι πολλοί, ειδικά το Σαββατοκύριακο πετούν διάφορα πράγματα έξω από τους κάδους δημιουργώντας προβλήματα στην αποκομιδή. "Πετάξτε λιγότερα τώρα τον Αύγουστο" είπε και συμπλήρωσε ότι από τον επόμενο μήνα ο δήμος θα έχει στην διάθεσή του ένα όχημα του θα κάνει αποτελεσματικότερη την αποκομιδή.
 
Για τα κλαδιά και τα κλαδέματα είπε ότι ο όγκος είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι είχε υπολογίσει στην αρχή της θητείας του, όμως η υπηρεσία τα διαχειρίζεται με τους γνωστούς τρόπους των κλαδοτεμαχιστών.
 
Τέλος, αναφέρθηκε στην μελέτη για Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Ο κ. Πτερούδης λέει ότι βάσει αυτής της μελέτης η διαχείριση θα μπορεί να γίνει με καλύτερο τρόπο.
 
"Αυτά ήθελα να πω και να παρακαλέσω όλο τον κόσμο να βοηθάει στην καθαριότητα. Η καθαριότητα δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά, αλλά είναι και υγεία" τόνισε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png