Έλεγχοι και αυστηρές συστάσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή των μέτρων. Το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου έγιναν 121 έλεγχοι από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.


Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία της Αίγινας και στη οδό Π. Ηρειώτη. Στον έλεγχο συμμετείχαν η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αίγινας κ. Σοφία Χατζίνα και όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν αυστηρές συστάσεις στους επαγγελματίες, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα ακολουθήσουν πρόστιμα και σφράγιση καταστημάτων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Από την 1η Αυγούστου έχουν γίνει 121 έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων από όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και έχουν βεβαιωθεί 25 παραβάσεις. Η συμμόρφωση είναι μεγαλύτερη στα super market, φούρνους και άλλα καταστήματα τροφίμων το τελευταίο διάστημα και φτάνει σε ποσοστό περίπου το 90%.
 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αδιαλείπτως και ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον δήμο Αίγινας.