Σπασμένος βρέθηκε ο σταυρός στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Ανησυχία για τις δύο μικρές φωτιές στο προαύλιο.

 
Θλίψη προκαλεί η εικόνα της μικρής εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας χωρίς τον σταυρό της. Το εμβληματικό κτίσμα στην άκρη της παραλίας, βρέθηκε την Παρασκευή το πρωί με σπασμένο τον λευκό σταυρό του, που βρισκόταν στην άκρη της στέγης, πάνω από την είσοδό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Οι άνθρωποι που φροντίζουν την εκκλησία εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για πράξη ιεροσυλίας, καθώς δεν είχαν προκληθεί άλλες φθορές, αλλά για αμέλεια, απροσεξία και ασέβεια, σε έναν χώρο που εκτός από ιερό, τον χαρακτηρίζουν ως ένα μνημείο για την περιοχή τους.
 
Μία ημέρα πριν, δηλαδή την Πέμπτη, κάποιος ή κάποιοι είχαν ανάψει φωτιά, λίγα μέτρα μπροστά από την είσοδο της εκκλησίας. Ήταν η δεύτερη φωτιά στο προαύλιο, καθώς έναν μήνα πριν υπήρχε και άλλο περιστατικό, όπου βρέθηκαν υπολείμματα από μπουκάλια μπύρας με αναμμένα κεριά που είχαν πάρει φωτιά.
 
Τα περιστατικά της φωτιάς χαρακτηρίζονται εκτός από ασεβή και άκρως επικίνδυνα, αφού ο χώρος του προαυλίου βρίσκεται σε σημείο που μια απροσεξία μπορεί να προκαλέσει δασική πυρκαγιά.
 
Στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα μία σειρά από σημαντικές εργασίες για την συντήρηση και τον εξωραϊσμό του, που προσέδωσαν μία εμφανή εικόνα αναβάθμισης και φροντίδας.
 
Η αποκατάσταση του σπασμένου σταυρού αναμένεται να γίνει σύντομα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png