Αρνητικά βρέθηκαν τα τεστ μοριακού ελέγχου, από τις επαφές του κρούσματος που διέμενε σε ξενοδοχείο στην Αίγινα. Τι δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

 
Από την έρευνα που διεξήγαγε ο δήμος της Αίγινας, για τον εντοπισμό των στενών επαφών του θετικού κρούσματος που διέμενε σε ξενοδοχείο της Αίγινας, προέκυψε ο εντοπισμός τεσσάρων επαφών που χθες το πρωί έδωσαν δείγματα στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μιλώντας σήμερα το πρωί στο Aegina Portal δήλωσε ότι: "Μετά τη διενέργεια της έρευνας για τις στενές επαφές του ανθρώπου ο οποίος επιβεβαιώθηκε με κρούσμα covid19 σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενείται στο νησί της Αίγινας, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν τέσσερις στενές επαφές και υποβλήθηκαν εχθές σε τεστ μοριακού ελέγχου. Σήμερα το πρωί λάβαμε τα αποτελέσματα των τεσσάρων αυτών στενών επαφών, τα οποία όλα είναι αρνητικά. Όπως παρατηρείτε λοιπόν διεξάγεται το συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτός κατά την άφιξή του περιορίστηκε στο δωμάτιό του δηλώντας την αδιαθεσία του και αυτή η κατάστασή του επιδεινώθηκε τις επόμενες δύο ημέρες όπου και διακομίσθηκε μέσω το Κέντρου Υγείας με πλωτό μέσο με νοσοκομείο στον Πειραιά και κατ' επέκταση σε νοσοκομείο των Αθηνών".
 
Επίσης, ο κ. Ζορμπάς αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί: "Εμείς ως Δήμος, εναρμονισμένοι με τα μέτρα της κυβέρνησης λάβαμε μέτρα για την ατομική προστασία των συμπολιτών μας. Αυτά είναι η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που γίνονται σε δημόσιους χώρους, το κλείσιμο των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και το κλείσιμο των παιδικών χαρών".
 
Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής: "Θα ήθελα να πω στους συμπολίτες μου ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να τηρούν τα τρία βασικά μέτρα ατομικής υγιεινής τα οποία είναι η τήρηση των αποστάσεων, η τακτική αντισηψία - πλύσιμο των χεριών και να φορούν μάσκα, όπου και εκεί προβλέπεται και υποχρεούνται να την φορούν".