Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικά, διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό στην Αίγινα, από γιατρούς της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

 
Με δύο σκάφη της Ομάδας Αιγαίου έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αίγινας, κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου "Ερμής" της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,  προκειμένου να διενεργήσουν διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές του νησιού.

Η Περιφέρεια Αττικής επέλεξε να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στο προσωπικό καθώς και στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος", καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου του νησιού.
 
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο ιατρός του Νοσοκομείου Αίγινας κ. Γρηγόρης Γαλάνης δήλωσε στο Aegina Portal: "Θέλω να ευχαριστήσω αρχικά τους τέσσερις συναδέλφους, που στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου "Ερμής" και τις ΚΟΕΣ (σ.σ. Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι) υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν σήμερα την δομή μας και έκαναν αυτή την δειγματοληψία. Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Ευσταθίου, αλλά και την γιατρό εθελόντρια του ΙΣΑ Μπεττίνα Κρούμπχολντς, που συντόνισαν αυτή την προσπάθεια και πάνω από όλα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Πατούλη, που επέλεξε την δομή μας σαν δομή που έπρεπε να γίνει αυτή η δειγματοληψία. 
 
Θέλω να πω εδώ πως όπως όλοι ξέρετε το νοσοκομείο μας είναι στις δύο βασικές δομές υγείας του νησιού, μαζί με το Κέντρο Υγείας. Δεν είμαστε σημείο αναφοράς για COVID όπως το Κέντρο Υγείας και από την αρχή της κρίσης οι νοσηλείες μας και οι ασθενείς που εξετάζονται εδώ είναι με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, αλλά πάραυτα από την στιγμή που έχουμε περιστατικά και νοσηλευόμενους όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων, θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι στο πλαίσιο αυτό, αυτή η τυχαία δειγματοληψία θα είναι πολύ σημαντική και για τον πληθυσμό της Αίγινας, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τους επισκέπτες της δομής μας".
 
Τέλος, ο κ. Γαλάνης τόνισε την σημαντικότητα μίας ευρύτερης δειγματοληψίας για το νησί, είτε αυτό πραγματοποιηθεί μέσω της Περιφέρειας, είτε μέσω του ΕΟΔΥ.
 
 
Ο κ. Γεώργιος Ντούλας επικεφαλής της ομάδας από το κέντρο επιχείρησης της Περιφέρειας και του ΙΣΑ: "Ήρθαμε σήμερα εδώ στη Αίγινα, με την εξειδικευμένη ομάδα γιατρών και νοσηλευτριών πανεπιστημιακού επιπέδου, με εντολή από τον Περιφερειάρχη μας και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλη για να εξετάσουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, στα πλαίσια για την θωράκιση και τον σωστό επιδημιολογικό σχεδιασμό του κράτους μας για τον Covid-19:
 
Όπως είπε ο κ. Ντούλας με αυτήν την επιχειρησιακή κάλυψη συνολικά έχουν ληφθεί 3.000 δείγματα, ενώ από την Αίγινα σήμερα ελήφθησαν 53 δείγματα. "Η πανδημία δυστυχώς βρίσκεται σε ανοδικό επίπεδο και είναι σημαντικό να κρατήσουμε την ασφάλειά μας με τις μάσκες, πλένοντας τα χέρια και με τη απόσταση. Ο τηλεφωνικός αριθμός 1110 είναι στην διάθεση οποιουδήποτε χρειαστεί οτιδήποτε πάνω στον covid 24 ώρες το 24ώρο, οτιδήποτε απορίες έχουμε".
 
Ο κ. Ντούλας ευχαρίστησε τον κ. Γιώργο Πατούλη, το νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος", τον πατέρα Αμφιλόχιο Γελαδάκη, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Ομάδα Αιγαίου με τα φουσκωτά σκάφη που έκανε την μεταφορά, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε να έρθει εις πέρας αυτή η αποστολή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png