Συγκροτήθηκε η επιτροπή για τον έλεγχο των ποσοτήτων, που δηλώνουν οι παραγωγοί υπαίθριου εμπορίου στην Αίγινα.


Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίας Βάσως Θεοδορακοπούλου - Μπόγρη, συγκροτήθηκε τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από τρεις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Νήσων και των αναπληρωτών τους, καθώς και του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κυρίου Νίκου Αλυφαντή, με αναπληρωτή του τον κ. Αλυφαντή Νικόλαο. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Έργο της επιτροπής είναι ο έλεγχος, μέσω αυτοψίας, των καλλιεργειών που δηλώνονται από τον παραγωγό στην υπεύθυνη δήλωση που καταθέτει για τη χορήγηση και την ανανέωση της άδειας, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και ΕΛΓΑ, καθώς και των αποθηκευτικών χώρων, των ψυγείων και των παραστατικών που έχει εκδώσει κατά τη διάρκεια διάθεσης των προϊόντων του. Αντικείμενο του ελέγχου των τριμελών επιτροπών είναι η διαπίστωση ότι τα προϊόντα που διαθέτει ο παραγωγός πωλητής υπαίθριου εμπορίου όλων των τύπων αδειών, κατά τη δήλωσή του και τα λοιπά δικαιολογητικά, είναι δικής του παραγωγής. Αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο είναι η επιτροπή εντός των γεωγραφικών ορίων της οποίας βρίσκεται η καλλιέργεια. Η θητεία των μελών είναι διετής.

Η προηγούμενη επιτροπή είχε οριστεί τον Ιούλιο του 2018.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png