Θετικός στον κορονοϊό παραθεριστής νεαρής ηλικίας στην Αίγινα. Τι δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

 
Ένα ακόμη επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού μετρά η Αίγινα. Πρόκειται για παραθεριστή νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με δήλωση που έκανε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Γιάννη Ζορμπά.



"Έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα το οποίο είναι νεαρής ηλικίας και αυτό μας προσθέτει μία επιπλέον ανησυχία, διότι τα νεαρά άτομα έχουν περισσότερες στενές επαφές από εμάς τους υπόλοιπους. Έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, έχει γίνει ιχνηλάτηση, έχουν τεθεί σε περιορισμό, σε καραντίνα, οι στενές επαφές του κρούσματος και οι οικείοι του, έχει ενημερωθεί ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος", δήλωσε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, που ζήτησε από τους νέους του νησιού να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής για την προστασία τους από τον κορονοϊό.
 
"Θέλω με την ευκαιρία να παρακαλέσω τους νέους του νησιού να κρατούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής, να φορούν την μάσκα τους, εκεί όταν χρειάζεται, να κρατάνε τις αποστάσεις και να μην συγχρωτίζονται. Είναι πολύ βασικό αυτό που λέω, διότι οι νέοι έχουν μία άγνοια κινδύνου. Με αυτόν τον τρόπο θέλω να τους πω να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ατομικής υγιεινής για να προστατέψουν τους γονείς του και τους παππούδες τους, γενικότερα τους οικείους του.
 
Στην ερώτηση εάν ο νέος ήταν κάτοικος Αίγινας, απάντησε ότι δεν είναι κάτοικος Αίγινας αλλά παραθεριστής.
 
Σε επόμενη ερώτηση, εάν έχει διακομισθεί σε κάποιο νοσοκομείο αναφοράς, απάντησε πως όχι γιατί δεν απαιτείται να διακομισθεί, καθώς δεν έχει έντονα συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Τέλος, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ζήτησε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό: "Κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο να προσέχει, να μην συγχρωτίζεται και να λαμβάνει τα μέτρα που όλοι γνωρίζουμε" είπε.

Στο σπίτι του κρούσματος έγινε απολύμανση τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png