Ξεκινά σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Να τηρούν τα μέτρα για τις αποστάσεις και τις μάσκες ζητά από τους επιβάτες το Λιμεναρχείο Αίγινας.

 
Ξεκινά σήμερα Κυριακή - η εκτίμηση είναι ότι θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη - η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου και των παραθεριστών από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, που θα εξυπηρετήσει τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών, αλλά και τα τοπικά δρομολόγια της Αγίας Μαρίνας και της Σουβάλας. Η Λιμενική Αρχή της Αίγινας ζητά από τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19, τις αποστάσεις και τις μάσκες για την διαδικασία της επιβίβασης. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και αυστηροί, σύμφωνα άλλωστε και με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι εστιάζονται στις υποχρεώσεις των επιβατών πριν την είσοδό τους στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, κατά τη διάρκεια του πλου (υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων) αλλά και στις υποχρεώσεις των ναυτιλιακών εταιρειών και των πληρωμάτων των πλοίων που καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού, συμμετέχοντας ενεργά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, αναφέρει η ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη τήρηση των μέτρων και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, με σκοπό την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19 από πληρώματα και επιβάτες, την επίτευξη ασφαλών ταξιδιών με πλοία και σαφώς την προστασία της υγείας τόσο των πληρωμάτων και των επιβατών όσο και των κατοίκων των νησιών, καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png