Τρεις θαλάσσιες διακομιδές έγιναν τις τελευταίες 48 ώρες με την συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος. Επιτακτική η ανάγκη του πλωτού ασθενοφόρου.

 
 
Χωρίς αμφιβολία, η συνδρομή που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα στην τοπική κοινωνία της Αίγινας, στο τομέα των θαλάσσιων διακομιδών για λόγους υγείας είναι πραγματικά πολύτιμη, η συνεισφορά είναι τεράστια και τους τελευταίους μήνες αποκλειστική. Όσοι παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις γνωρίζουν ότι θαλάσσιες διακομιδές γίνονται με μεγάλη συχνότητα και αφορούν κατοίκους όλων ηλικιών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σχεδόν τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά ή της Ζέας τρεις διακομιδές ασθενών με ηλικίες από ενός μηνός βρέφος έως 76 ετών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πιο συγκεκριμένα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν οι διακομιδές ενός βρέφους ενός μηνός στη μαρίνα Ζέας, ενός 76χρονου στο λιμάνι τους Πειραιά και ενός 62χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι της Ζέας.
 
Η ανάγκη για την μόνιμη διαθεσιμότητα ενός πλωτού ασθενοφόρου, τόσο για την Αίγινα, όσο για τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι επιτακτική και γίνεται ακόμη περισσότερο τους μήνες που έρχονται, όταν οι συνθήκες θα είναι πιο δύσκολες.
 
Οι εξαγγελίες του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στις αρχές Αυγούστου, κατά την τελετή παραλαβής του πρώτου από τα τρία πλωτά ασθενοφόρα ήταν θετική προς αυτή την κατεύθυνση. Το ίδιο και η απάντησή του σε ερώτηση του Aegina Portal κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγινα, όπου διατύπωσε πλέον την δέσμευσή για την προμήθεια επιπλέον τεσσάρων πλωτών ασθενοφόρων  λέγοντας ότι: "Ένα από αυτά έχουμε δεσμευθεί να δρομολογηθεί στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κενό, στην υγειονομική κάλυψη και θωράκιση των νησιών του Αργοσαρωνικού, μεταφέροντας με ασφαλή τρόπο ασθενείς προς την ηπειρωτική Ελλάδα".
 
Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να παραμείνει ψηλά στις επιδιώξεις της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, καθώς οι ανάγκες για τέτοιου είδους διακομιδές είναι συχνές και εκτελούνται αρκετές φορές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν ο βουλευτής της Α' Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, υπέβαλε σχετική ερώτηση προς του υπουργούς Ναυτιλίας και Υγείας, σχετικά με την επιτακτική ανάγκη χορήγησης ενός πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού.

Φωτογραφία αρχείου: Σταύρος Ρωπαΐτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png